Roc de Cambes

Een diepe kleur, intense geur, zachte tannines en een overweldigende smaak van pruimen, specerijen als vanille en heerlijk fruit als zoete kersen. Een fantastische wijn uit de beste terroir van de Côte de Bourg, gelegen op 300 meter van de prachtige citadel van Bourg. De wijn is uitermate geschikt als bewaarwijn.

Lees meer

93
Roc de Cambes

124.00

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
93

Omschrijving

Château Tertre Roteboeuf is eigendom van Francois Mitjavile, een filosofisch ingestelde wijnbouwer met een eigenwijze stijl. Hij maakt buitengewoon pure wijnen waarvoor hij de druiven pas oogst als ze tegen het uiterste van hun rijpingsproces aanzitten. De druiven zijn dan al rozijnachtig. De rendementen zijn daardoor bijzonder laag, soms onder de 20 hl/ha. De bodem van de wijngaard bestaat uit kalksteen en klei, wat een verkoelende invloed heeft waardoor François zijn druiven laat kan oogsten.

François is een gepassioneerde en charismatische man die anders werkt dan alle anderen, en weigert mee te doen aan het "Bordeaux-circus", zoals hij het noemt. Wij hebben hem ervan kunnen overtuigen enkele kisten van zijn fabuleuze wijnen aan ons te leveren. Zijn wijnen zijn al in 1987 ontdekt door Robert Parker die sindsdien de wijnen blijft omschrijven met de meeste lovende superlatieven.

De familie Mitjavile bezit op de rechteroever ook Domaine de Cambes en Roc de Cambes. Net als bij Tertre Roteboeuf wordt hier wijn gemaakt waarbij prioriteit wordt gegeven aan de fruitexpressie en de harmonische frisheid.

Details

Drinkbaar vanaf: 2021
Formaat: Fles (75 cl)
Houdbaar t/m: 2039
Type wijn: Rode Wijn
Land: Frankrijk
Regio: Bordeaux
Substreek: Côtes de Bourg
Smaak: Kruidig en Intens
Jaargang: 2018
Druivensoort met percentage: Cabernet Franc 10%, Cabernet Sauvignon 25%, Malbec 5%, Merlot 60%
Alcohol: 13
Oogst: Handmatig

Scores

93
Vinous The 2018 Roc de Cambes has a generous bouquet of black, warm embers, roasted chestnuts and light truffle scents that emerge with aeration. The palate is medium-bodied with grainy tannins, a fine bead of acidity and gentle grip. I appreciate the harmony of this Roc de Cambes, though it needs some bottle age to rein the oak on the finish. Very fine.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80