Roc des Boutires, Pouilly-Fuissé "Aux Bouthières"

Een levendige wijn met een spannende balans tussen rijpe tonen, weelderigheid en frisheid. Aroma's van citrus en steenfruit zoals perzik, peer en groene pruim worden in balans gehouden door een subtiele kruidigheid en houttonen. Deze elegante wijn heeft 16 maanden 'sur lie' gerijpt. 55% in roestvrijstalen tanks en 45% op (nieuw) eikenhout. Dit leidt tot een expressieve en zachte wijn, die tegelijkertijd vol en in balans is.

Lees meer

Roc des Boutires, Pouilly-Fuissé "Aux Bouthières"

59.45

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Omschrijving

Sinds 2017 staat de familie Parinet, ook eigenaar van Château du Moulin-à-Vent, aan het roer van Domaine du Roc des Boutires. Gelegen in het hart van de Puilly-Fuissé, ten midden van de stad Pouilly. Een tweeledige naam; enerzijds verwijzend naar de ligging in de schaduw van Roche de Solutré; hét beeldkenmerk van de appellatie met zijn buitengewone ligging en terroir. Anderzijds doelend op hun vestiging in het hart van Aux Bouthières, één van de beste terroirs van de gehele appellatie. 

De wijngaarden van het domein beslaan 4,2 hectare in het centrale deel van de appellatie met als belangrijkste kenmerk de kalksteenrijke bodem. De wijngaarden kennen door een uitgestrekte ligging van oost naar west maar liefst 14 verschillende terroirs en worden gecultiveerd met een groot respect voor de vegetatie. De vier dagen durende oogst gebeurt volledig met de hand.

Details

Type wijn: Witte Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Chardonnay 100%
Regio: Bourgogne
Smaak: Rijk en Mineraal
Jaargang: 2022
Alcohol: 13
Drinkbaar vanaf: 2024
Houdbaar t/m: 2028
Oogst: Handmatig
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80