Roc des Boutires, Pouilly-Fuissé

Levendig en helder van kleur. Een wijn met diepgang en concentratie die toch ook een prachtige verfijning kent. Elegante tonen van fris fruit zoals peer, perzik en citrus, ondersteund door een subtiele mineraliteit en volle honingtonen. In deze pure wijn vinden weelderig en fris hun balans. De wijn rijpt 'sur lie' voor 16 maanden, voor 85% in roestvrijstalen tanks en voor 15% in eikenhouten vaten.

Lees meer

9
90
Roc des Boutires, Pouilly-Fuissé

37.00

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
9
90

Omschrijving

Sinds 2017 staat de familie Parinet, ook eigenaar van Château du Moulin-à-Vent, aan het roer van Domaine du Roc des Boutires. Gelegen in het hart van de Puilly-Fuissé, ten midden van de stad Pouilly. Een tweeledige naam; enerzijds verwijzend naar de ligging in de schaduw van Roche de Solutré; hét beeldkenmerk van de appellatie met zijn buitengewone ligging en terroir. Anderzijds doelend op hun vestiging in het hart van Aux Bouthières, één van de beste terroirs van de gehele appellatie. 

De wijngaarden van het domein beslaan 4,2 hectare in het centrale deel van de appellatie met als belangrijkste kenmerk de kalksteenrijke bodem. De wijngaarden kennen door een uitgestrekte ligging van oost naar west maar liefst 14 verschillende terroirs en worden gecultiveerd met een groot respect voor de vegetatie. De vier dagen durende oogst gebeurt volledig met de hand.

Details

Drinkbaar vanaf: 2023
Formaat: Fles (75 cl)
Houdbaar t/m: 2027
Type wijn: Witte Wijn
Land: Frankrijk
Regio: Bourgogne
Substreek: Pouilly-Fuissé
Smaak: Rijk en Mineraal
Jaargang: 2021
Druivensoort met percentage: Chardonnay 100%
Alcohol: 13
Oogst: Handmatig

Scores

9
Harold Hamersma Hee, de familie Parinet die dit domein in Pouilly-Fuissé heeft, kennen we. Die maakt ook wijn in Beaujolais op Château du Moulin-à-Vent en bepaald niet onverdienstelijk (zie elders in De Grote Hamersma). Maar kunnen ze ook uit de voeten met chardonnay in Pouilly-Fuissé, de mooiste appellation in het zuidelijke Mâcon?

Nou en of. Heerlijke, lichte stijl. Met dank aan een opvoeding voornamelijk op roestvrij staal en maar een klein beetje eiken. Nergens tropen, nergens te zwaar, nergens geroom of te vet. Subtiel wit fruit, peer en perzik, een honingspatje. Lichtzinnigheid. En mineraliteit.
90
Vinous The 2021 Pouilly-Fuissé comes from seven parcels, though in this year, it was supplemented by some purchased fruit. It is matured in 50% used barrels and 50% in vat. The nose is well-defined with yellow plum and light waxy aromas, a little Conference pear emerging with time. The palate is well balanced with green apple, pear and nuanced stony notes. Light on its feet and tensile, there is fine nervosité toward the finish. The 2021 is a cool, calm, collected Pouilly-Fuissé to enjoy over the next decade.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80