Stefan Meyer, Chardonnay Aus Rhodt

Deze Chardonnay toont de structuur, kracht en herkomst van de wijngaarden Rosengarten en Schlossberg, beide in Rhodt. Rijp geel fruit, delicate aroma's van toast, concentratie met behoud van frisheid. De druiven komen van een chardonnay-kloon die kleine druiven voortbrengt, wat de complexiteit verhoogt.

Lees meer

9
Stefan Meyer, Chardonnay Aus Rhodt

18.50

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
9

Omschrijving

Laat je meevoeren naar het prachtige begin van het avontuur van Stefan Meyer. Wijn zit in zijn genen, al generaties lang. Het was een gedurfde stap om de familiewijngaard in Rhodt unter Rietburg, in de Pfalz-regio, te stichten. In de Pfalz waren ze een van de pioniers die als eerste hun eigen wijnen bottelden!

"Het idee dat wijn draait om herkomst en terroir komt uit Frankrijk. Wijn moet gaan over de oorsprong, de unieke omstandigheden zoals bodem en microklimaat, en zelfs de wijnmakers". Daarom heeft Stefan Meyer zich volledig toegelegd op het creëren van kwaliteitswijnen die deze visie omarmen. Ze streven zelfs naar biodynamische wijnbouw, omdat ze geloven dat dit de meest natuurlijke en duurzame manier van wijnbouw is. Spontante fermentatie en langdurige rijping op de lies zijn essentieel in hun zoektocht naar wijnen die hun visie en individualiteit weerspiegelen.

De perfecte wijn blijft natuurlijk een eeuwig streven, maar juist de weg ernaartoe geeft Stefan Meyer ontzettend veel voldoening. Elke stap in deze richting is de moeite waard. Waarom zou je zelf niet een stukje van deze reis meemaken? Ontdek de wijnen en proef de passie en toewijding die in elke fles wordt gestopt. Bij elke slok proef je de regio en de specifieke locaties met hun unieke bodems, evenals de persoonlijke signatuur van de wijnmaker. Dit maakt de wijnen onmiskenbaar en onvergetelijk.

Details

Type wijn: Witte Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Duitsland
Druivensoort met percentage: Chardonnay 100%
Regio: Pfalz
Smaak: Rijk en Mineraal
Jaargang: 2023
Landbouw: Biodynamisch, Gecertificeerd biologisch
Alcohol: 13
Serveertemperatuur: 14
Drinkbaar vanaf: 2024
Houdbaar t/m: 2031
Oogst: Handmatig
Bodemsoort: Zandsteen en klei
Restsuikers: 0,5 gr/l
Zuurtegraad: 6,7 gr/l
Vinificatie: Spontane vergisting, 11 maanden op de lie in Frans eiken

Scores

9
Harold Hamersma Er is ook rood uit Rhodt unter Rietburg, waar de familie wijngaarden van de familie Meyer liggen. Ziehier de witte van chardonnay. Verhoogt de opwinding na eerst de blend met weisser burgunder te hebben geproefd. 'Ruim boven het niveau van alledaags dorstlessertje' noteerden we over die duopresentatie. Laat zich vergelijken met fijne bourgogne uit de middelste regionen van de streek. Niet het strakke van een chablis, niet het zuidelijke van een mâcon. Op en top chardonnay van een kloon die kleine druiven brengt. Aldus precieze concentratie. Muntfrisse zuren, koele roomspat, amandelverdieping, wilde perzik, strak wit fruit, roosterrandje.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80