Stefan Meyer, Chardonnay Rhodter Rosengarten

Deze wijn wordt gemaakt van chardonnay-druiven afkomstig van de Rhodter Rosengarten, de oudste nog productieve wijngaard ter wereld. Deze wijngaard in de Pfalz-regio gaat al ruim 400 jaar mee. De druiven worden zorgvuldig met de hand geoogst, met als resultaat een wijn met aroma's van rijp geel fruit en vuursteen. De 11 maanden rijping in vaten van Frans eiken zorgen voor een mooie harmonie met de frisse tonen van de chardonnay-druiven. Een unieke expressie van terroir en vakmanschap.

Lees meer

Stefan Meyer, Chardonnay Rhodter Rosengarten

31.45

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Omschrijving

Laat je meevoeren naar het prachtige begin van het avontuur van Stefan Meyer. Wijn zit in zijn genen, al generaties lang. Het was een gedurfde stap om de familiewijngaard in Rhodt unter Rietburg, in de Pfalz-regio, te stichten. In de Pfalz waren ze een van de pioniers die als eerste hun eigen wijnen bottelden!

"Het idee dat wijn draait om herkomst en terroir komt uit Frankrijk. Wijn moet gaan over de oorsprong, de unieke omstandigheden zoals bodem en microklimaat, en zelfs de wijnmakers". Daarom heeft Stefan Meyer zich volledig toegelegd op het creëren van kwaliteitswijnen die deze visie omarmen. Ze streven zelfs naar biodynamische wijnbouw, omdat ze geloven dat dit de meest natuurlijke en duurzame manier van wijnbouw is. Spontante fermentatie en langdurige rijping op de lies zijn essentieel in hun zoektocht naar wijnen die hun visie en individualiteit weerspiegelen.

De perfecte wijn blijft natuurlijk een eeuwig streven, maar juist de weg ernaartoe geeft Stefan Meyer ontzettend veel voldoening. Elke stap in deze richting is de moeite waard. Waarom zou je zelf niet een stukje van deze reis meemaken? Ontdek de wijnen en proef de passie en toewijding die in elke fles wordt gestopt. Bij elke slok proef je de regio en de specifieke locaties met hun unieke bodems, evenals de persoonlijke signatuur van de wijnmaker. Dit maakt de wijnen onmiskenbaar en onvergetelijk.

Details

Type wijn: Witte Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Duitsland
Druivensoort met percentage: Chardonnay 100%
Regio: Pfalz
Smaak: Rijk en Mineraal
Jaargang: 2022
Landbouw: Gecertificeerd biologisch
Alcohol: 13
Serveertemperatuur: 14
Drinkbaar vanaf: 2024
Houdbaar t/m: 2030
Oogst: Handmatig
Bodemsoort: Löss-leemgrond en kalksteen
Restsuikers: 1,8 gr/l
Zuurtegraad: 6,8 gr/l
Vinificatie: Spontane vergisting, 11 maanden op de lie in Frans eiken
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80