Stefan Meyer, Spätburgunder Löss Trocken

Een typische Spätburgunder uit de Pfalz, soepel en charmant maar ook met body. In de neus friszure kersen, bramen en een subtiel vleugje specerijen. De tannines zijn zacht en zorgen voor een soepel mondgevoel, aangevuld met een aangename frisheid.

Lees meer

9-
Stefan Meyer, Spätburgunder Löss Trocken

11.95

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
9-

Omschrijving

Laat je meevoeren naar het prachtige begin van het avontuur van Stefan Meyer. Wijn zit in zijn genen, al generaties lang. Het was een gedurfde stap om de familiewijngaard in Rhodt unter Rietburg, in de Pfalz-regio, te stichten. In de Pfalz waren ze een van de pioniers die als eerste hun eigen wijnen bottelden!

"Het idee dat wijn draait om herkomst en terroir komt uit Frankrijk. Wijn moet gaan over de oorsprong, de unieke omstandigheden zoals bodem en microklimaat, en zelfs de wijnmakers". Daarom heeft Stefan Meyer zich volledig toegelegd op het creëren van kwaliteitswijnen die deze visie omarmen. Ze streven zelfs naar biodynamische wijnbouw, omdat ze geloven dat dit de meest natuurlijke en duurzame manier van wijnbouw is. Spontante fermentatie en langdurige rijping op de lies zijn essentieel in hun zoektocht naar wijnen die hun visie en individualiteit weerspiegelen.

De perfecte wijn blijft natuurlijk een eeuwig streven, maar juist de weg ernaartoe geeft Stefan Meyer ontzettend veel voldoening. Elke stap in deze richting is de moeite waard. Waarom zou je zelf niet een stukje van deze reis meemaken? Ontdek de wijnen en proef de passie en toewijding die in elke fles wordt gestopt. Bij elke slok proef je de regio en de specifieke locaties met hun unieke bodems, evenals de persoonlijke signatuur van de wijnmaker. Dit maakt de wijnen onmiskenbaar en onvergetelijk.

Details

Type wijn: Rode Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Duitsland
Druivensoort met percentage: Spätburgunder 100%
Regio: Pfalz
Smaak: Rood Fruit en Fluweel Zacht
Jaargang: 2022
Landbouw: Gecertificeerd biologisch
Alcohol: 13,5
Serveertemperatuur: 16 - 18 °C
Drinkbaar vanaf: 2023
Houdbaar t/m: 2029
Restsuikers: 0,1 gr/l
Zuurtegraad: 4,8 gr/l
Vinificatie: Spontane vergisting
Houtopvoeding: 12 maanden op oud hout

Scores

9-
Harold Hamersma Rood uit Rhodt unter Rietburg, de familie wijngaarden van de familie Meyer, pioniers ter plekke. Waar anderen hun druiven verkochten, bottelden zij al eersten hun eigen wijnen. Inmiddels heeft ze dat een generaties lange ervaring opgeleverd. Stefan Meyer ging nog wat verder en besloot ook de natuur in de fles te doen: Meyer werkt nu nog biologisch maar streeft naar biologisch-dynamisch.

En dat werpt zijn vruchten af. Zelfs bij zo'n nederige geprijsde spätburgunder, nota bene een druif die geen thuiswedstrijd speelt in de Pfalz. Maar dat staat een prettig gevulde rode, met rijp rood fruit en pruim, een herfstimpressie, een notenvleugje, milde tannines en verheffende zuren niet niet in de weg. Koopje bovendien. Wie maakt me 'Löss'?
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80