Tardieu-Laurent, Crozes-Hermitage Vieilles Vignes

100% Syrah van 60 jaar oude wijnstokken. Meer fruit dan mineraliteit. De wijn is gemaakt van prachtig rijp en vol fruit. Dit is duidelijk terug te proeven door zijn concentratie en volume. Heerlijk kruidig met olijvenbitter en mooie animale tonen. De smaak heeft bijna iets ziltigs. Puur en authentiek.

Lees meer

92
Tardieu-Laurent, Crozes-Hermitage Vieilles Vignes

31.20

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
92

Omschrijving

Maison Tardieu-Laurent is geen standaard domein maar eerder een handelshuis. Misschien wel een van de beste micro-negociants van het Rhônedal. Michel Tardieu heeft namelijk geen eigen wijngaarden in zijn bezit. Samen met zijn zoon Bastien gaat Michel de wijngaarden af om druiven van zeer oude wijnstokken te vinden, vaak gelegen in het historische hart van elke benaming. Vervolgens wordt het contact gelegd met de wijnboer, van de wijnstok tot de oogst. 

Michel stelt duidelijke voorwaarden voor zijn uiteindelijk wijn. Zo dient de wijnbouw milieuvriendelijk en vrij van chemicaliën te gebeuren. De most vergist nog bij de wijnboer. Wanneer het voor Tardieu vereiste kwaliteitsniveau bereikt is, worden de vaten overgebracht naar de kelders van Tardieu-Laurent. Hier rijpt de wijn nog zo’n 18 tot 24 maanden verder op barriques. Het terroir moet spreken in de wijnen. Er is dan ook minimale interventie in de wijnkelder, de wijnen krijgen geen filtratie of koude stabilisatie op het moment van bottelen.

Details

Type wijn: Rode Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Syrah 100%
Regio: Rhône
Substreek: Crozes-Hermitage
Smaak: Kruidig en Intens
Jaargang: 2018
Alcohol: 14
Drinkbaar vanaf: 2020
Houdbaar t/m: 2030
Oogst: Handmatig

Scores

92
Robert Parker
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80