Tardieu-Laurent, Hermitage Blanc

De Rhône vallei brengt enkele zeer bijzondere witte wijnen voort, waarvan deze Hermitage blanc er zeker één is. Een expressief glas met rijkelijke rijp steenfruit, geroosterde tonen en een vleugje karamel. Een ronde, volle wijn die tevens een mooie verfijning kent. Rijping vindt plaats gedurende 24 maanden in zowel nieuwe als oude houten vaten.

Lees meer

94
Tardieu-Laurent, Hermitage Blanc

59.20

Niet langer beschikbaar

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
94

Omschrijving

Maison Tardieu-Laurent is geen standaard domein maar eerder een handelshuis. Misschien wel een van de beste micro-negociants van het Rhônedal. Michel Tardieu heeft namelijk geen eigen wijngaarden in zijn bezit. Samen met zijn zoon Bastien gaat Michel de wijngaarden af om druiven van zeer oude wijnstokken te vinden, vaak gelegen in het historische hart van elke benaming. Vervolgens wordt het contact gelegd met de wijnboer, van de wijnstok tot de oogst. 

Michel stelt duidelijke voorwaarden voor zijn uiteindelijk wijn. Zo dient de wijnbouw milieuvriendelijk en vrij van chemicaliën te gebeuren. De most vergist nog bij de wijnboer. Wanneer het voor Tardieu vereiste kwaliteitsniveau bereikt is, worden de vaten overgebracht naar de kelders van Tardieu-Laurent. Hier rijpt de wijn nog zo’n 18 tot 24 maanden verder op barriques. Het terroir moet spreken in de wijnen. Er is dan ook minimale interventie in de wijnkelder, de wijnen krijgen geen filtratie of koude stabilisatie op het moment van bottelen.

Details

Type wijn: Witte Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Marsanne 85%, Roussanne 15%
Regio: Rhône
Substreek: Hermitage
Smaak: Intens en Romig
Jaargang: 2016
Alcohol: 13,5
Drinkbaar vanaf: 2017, 2018
Houdbaar t/m: 2028, 2029
Oogst: Handmatig

Scores

94
Vinous
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80