Tardieu-Laurent, Les Ramades

Deze ongeklaarde en enkel licht gefilterde witte Côtes du Rhône kent een expressieve neus. Aroma's van witte bloemen komen je tegemoet. In de smaak een mooie spanning met rijp pitfruit, frisse citrustonen en een aangename kruidigheid. De wijn rijpt 6 maanden in betonnen vaten.

Lees meer

Tardieu-Laurent, Les Ramades

9.70

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Omschrijving

Maison Tardieu-Laurent is geen standaard domein maar eerder een handelshuis. Misschien wel een van de beste micro-negociants van het Rhônedal. Michel Tardieu heeft namelijk geen eigen wijngaarden in zijn bezit. Samen met zijn zoon Bastien gaat Michel de wijngaarden af om druiven van zeer oude wijnstokken te vinden, vaak gelegen in het historische hart van elke benaming. Vervolgens wordt het contact gelegd met de wijnboer, van de wijnstok tot de oogst. 

Michel stelt duidelijke voorwaarden voor zijn uiteindelijk wijn. Zo dient de wijnbouw milieuvriendelijk en vrij van chemicaliën te gebeuren. De most vergist nog bij de wijnboer. Wanneer het voor Tardieu vereiste kwaliteitsniveau bereikt is, worden de vaten overgebracht naar de kelders van Tardieu-Laurent. Hier rijpt de wijn nog zo’n 18 tot 24 maanden verder op barriques. Het terroir moet spreken in de wijnen. Er is dan ook minimale interventie in de wijnkelder, de wijnen krijgen geen filtratie of koude stabilisatie op het moment van bottelen.

Details

Type wijn: Witte Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Clairette 10%, Grenache Blanc 30%, Roussanne 10%, Viognier 50%
Regio: Rhône
Substreek: Côtes-du-Rhône
Smaak: Droog en Fris
Jaargang: 2022
Alcohol: 13,5
Drinkbaar vanaf: 2024
Houdbaar t/m: 2025
Oogst: Handmatig
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80