Tardieu-Laurent, Saint-Joseph Vieilles Vignes

Saint-Joseph is de afgelopen jaren sterk in populariteit toegenomen. Er worden bijzonder goede wijnen gemaakt in diverse stijlen. De wijnen uit dit gebied zijn vaak vriendelijker geprijsd dan zijn bekende buren. De wijngaarden van deze Saint-Joseph liggen op de rechter Rhône-oever, circa 300 meter boven de zeespiegel. Een fustrijping van 20 maanden in Frans eiken waarvan 35% nieuw is, geeft deze fluweelachtige wijn een enorme verfijnde lengte die niet lijkt op te houden. Tardieu-Laurent behoort tot de Eredivisie en de selectie van druiven, waarvan sommige stokken tot 130 jaar oud zijn, is uiterst consentieus. Een schoonheid van een wijn waarin de syrah-druif het beste geeft door de combinatie van vakmanschap en fruitselectie.

Lees meer

92
Tardieu-Laurent, Saint-Joseph Vieilles Vignes

36.70

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
92

Omschrijving

Maison Tardieu-Laurent is geen standaard domein maar eerder een handelshuis. Misschien wel een van de beste micro-negociants van het Rhônedal. Michel Tardieu heeft namelijk geen eigen wijngaarden in zijn bezit. Samen met zijn zoon Bastien gaat Michel de wijngaarden af om druiven van zeer oude wijnstokken te vinden, vaak gelegen in het historische hart van elke benaming. Vervolgens wordt het contact gelegd met de wijnboer, van de wijnstok tot de oogst. 

Michel stelt duidelijke voorwaarden voor zijn uiteindelijk wijn. Zo dient de wijnbouw milieuvriendelijk en vrij van chemicaliën te gebeuren. De most vergist nog bij de wijnboer. Wanneer het voor Tardieu vereiste kwaliteitsniveau bereikt is, worden de vaten overgebracht naar de kelders van Tardieu-Laurent. Hier rijpt de wijn nog zo’n 18 tot 24 maanden verder op barriques. Het terroir moet spreken in de wijnen. Er is dan ook minimale interventie in de wijnkelder, de wijnen krijgen geen filtratie of koude stabilisatie op het moment van bottelen.

Details

Type wijn: Rode Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Syrah 100%
Regio: Rhône
Substreek: Saint Joseph
Smaak: Kruidig en Intens
Jaargang: 2019
Alcohol: 13
Drinkbaar vanaf: 2021
Houdbaar t/m: 2027
Oogst: Handmatig

Scores

92
Decanter Darkly coloured and deeply fruited, it's opulent for a Saint-Joseph, but not overdone on the oak. There are violets and a little herbal vein, but this is mostly about the deep, dark berry fruits. The alcohol is clearly high but there's no alcohol heat. Long. Very enjoyable and very drinkable.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80