Tertre Blanc Magnum

Een buitengewoon geslaagd experiment van Château du Tertre dat gerust uniek voor Bordeaux genoemd mag worden. Deze combinatie van witte druiven is niet eerder zo vertoond en is uitermate bekoorlijk, zowel in de neus alsook in de smaak. Volfruitig in de geur met rijpe tonen van abrikoos en gebakken appel. Het mondgevoel is rond, met geconcentreerd fruit dat wordt ondersteunddoor tonen van witte peper. Levendig, met de frisse tonen van appel en limoen, tot in de lange finale.

Lees meer

1,5 liter
90
92
Tertre Blanc Magnum

70.00

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
1,5 liter
90
92

Omschrijving

Het kasteel dateert uit de 18e eeuw maar de oorsprong van het landgoed is veel ouder en gaat terug tot 1143 en behoorde toe aan de adellijke familie D’Arsac. Du Tertre wisselde in de eeuwen die volgden diverse malen van eigenaar. Zo kwam het in handen van de rijke familie Ségur die vele kastelen in de Médoc bezaten waaronder Phelan-Ségur en Calon-Ségur. 

In de vroege 20e eeuw trad het verval op door onder meer de depressie, de oorlog en de effecten van de desastreuze druifluis die vele wijngaarden vernietigden. In 1961 kocht de familie Gasqueton het kasteel en investeerde fors. Helaas resulteerde dat niet in een topwijn. Pas nadat Eric Albada Jelgersma het landgoed in 1997 aankocht en Alexander van Beek als zijn manager aanstelde nam de kwaliteit een vlucht. 

Nu is Du Tertre een wijn van topniveau en 5e Grand Cru Classé meer dan waardig. Het Château ligt op een indrukwekkende heuvel (in het Frans 'Tertre' genaamd) die totaal door wijnstokken wordt omringd. Sinds maart 2021 is het domein overgenomen door de familie Helfrich, die de lange historie van het château met de door de jaren heen verworven klasse zal voortzetten.

Details

Drinkbaar vanaf: 2021
Formaat: Magnum (1,5 liter)
Houdbaar t/m: 2023, 2026
Type wijn: Witte Wijn
Land: Frankrijk
Regio: Bordeaux
Substreek: Bordeaux
Smaak: Droog en Fris
Jaargang: 2020
Druivensoort met percentage: Chardonnay 27%, Gros Manseng 20%, Sauvignon Blanc 33%, Viognier 20%
Alcohol: 13
Oogst: Handmatig

Scores

90
Robert Parker
92
Decanter
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80