Serveertemperatuur voor wit, rosé en mousserend

Frisse en jonge witte wijn willen we graag koel drinken, maar niet te koel. Witte wijnen die wat meer gerijpt zijn op hout of op hun lie en wat meer body bevatten, kunt u beter minder koeler. Dit type wijn komt het mooiste tot uiting tussen de 10 en 12˚C. Roséwijnen kunnen we, algemeen genomen, behandelen als een frisse witte wijn, maar ook hierbij geldt dat een vollere rosé mooier uitkomt als de temperatuur wat hoger is.

Serveertemperatuur

Mousserend en Champagne
6-10 °C
Rosé / lichtzoete wijn
6-10 °C
Droge, frisse wijn
7-10 °C
Dessertwijn
10-12 °C
Intense/volle witte wijn
10-14 °C


https://www.debruijninwijnen.nl/tips-tricks-over-wijnen/de-beste-manier-om-wijn-te-serveren/serveertemperatuur-voor-wit-rose-en-mousserend
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80