Domaine des Grandes Costes

Wijnmaker Jean-Christophe Granier is de rijzende ster van de Languedoc. In 2000 besloot hij het familiedomein uit 1868 een nieuwe impuls te geven. Het circa twintig hectare omvattende wijngoed gelegen aan de flanken van de berg Pic Saint Loup in de Cévennes, 30 km ten noorden van Montpellier, is beplant met de klassieke druivenrassen Carignan, Cinsault, Grenache en Syrah.

De wijngaarden bevatten veel kalk en stenen. De grond is rood/bruin gekleurd, typerend voor een wijn met kracht en finesse. Met een opbrengst per ha tussen 18 en 37 hl, handgeplukte oogst en diverse groene oogsten gedurende het seizoen, opereert hij op Grand Cru niveau. Vanzelfsprekend werkt Jean-Christophe biologisch en is niet ver verwijderd van geheel biodynamisch. 

De druiven worden ontsteeld en ontdaan van pitten ter voorkoming van “groene” invloeden. Om zo veel mogelijk aroma in de wijn te behouden wordt er niet gefilterd. Sulfiet wordt tot een minimale hoeveelheid beperkt. Een nieuwe loot aan de stam van De Bruijn Wijnkopers die een grote reputatie bezit in Frankrijk. Loop een serieuze wijnbar binnen in Montpellier en het op DRC lijkende etiket staat gegarandeerd fier bovenaan de voorkeurslijst van de sommelier.

Wijnen

  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80