Quinta do Cardo

Ontdek het betoverende wijnhuis Quinta do Cardo: Pionier in Biologische Wijnbouw. Dit wijnhuis bevindt zich in het ruige binnenland van Portugal, in het noorden van de schilderachtige streek Beira Interior. Met wijngaarden op een hoogte van 750 meter, de hoogste van Portugal, biedt dit wijnhuis een unieke combinatie van terroir en een geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd.

De wijnstokken van Quinta do Cardo gedijen op bodems rijk aan graniet en leisteen, omgeven door bergen, vruchtbare dalen en stromend water. Deze combinatie zorgt voor een uitzonderlijk terroir. De hoogte van de wijngaarden zorgt voor een significant temperatuurverschil tussen dag en nacht, wat bijdraagt aan een langzame en gelijkmatige rijping van de druiven. Quinta do Cardo staat bekend om zijn verfijnde witte wijnen en expressieve, stevige rode wijnen.

De eerste wijngaard werd aangeplant in 1932. Sinds 2014 zijn de wijngaarden gecertificeerd biologisch, waarmee het wijnhuis zich als pionier in de biologische wijnbouw in Portugal heeft gevestigd. Sinds 2021 is het domein in handen van de familie Artur Gama, die het erfgoed met passie voortzet. De naam verwijst naar de melkdistels (Cardo = distel) die rond het wijnhuis groeien. Deze distels, ooit gebruikt bij de kaasproductie, creëren een prachtig en fotogeniek landschap wanneer ze in bloei staan.

Laat je verleiden door wijnen die het unieke terroir van Beira Interior weerspiegelen en ervaar de passie en toewijding.

Wijnen

Quinta do Cardo, Cardo Branco
Quinta do Cardo, Cardo Branco

Beira Interior - 2022

7.95
Quinta do Cardo, Cardo Branco Superior
Quinta do Cardo, Cardo Branco Superior

Beira Interior - 2021

10.95
Quinta do Cardo, Cardo Tinto
Quinta do Cardo, Cardo Tinto

Beira Interior - 2021

7.95
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80