Alta Alella, PB

Pansa Blanca (ook wel bekend onder de naam xarel-lo) wordt meestal gebruikt voor mousserende wijnen. Bij Alta Alella maken ze er een heerlijk frisse en sappige wijn van. In de neus florale tonen aangevuld door tonen van appel en peer, met op de achtergrond wat groene amandel, venkel en citroen. In de mond komt het rijpe fruit terug, evenals een licht ziltige hint. Een prachtige, biologisch gemaakte wijn.

Lees meer

9
Alta Alella, PB

12.95

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
9

Omschrijving

Alta Alella, opgericht in 1991, is een familiebedrijf met een sterke toewijding aan biologische wijnbouw en respect voor de natuur. Ze produceren een onderscheidend assortiment van Cava's, witte en rode wijnen, waarbij elke wijn de unieke kenmerken van hun bodem en oogstjaar weerspiegelt. Dankzij het zorgvuldig handmatig plukken van de druiven, de persoonlijke aandacht voor elke wijnstok en de toepassing van micro-vinificatie creëren ze een scala aan authentieke wijnen, met in sommige seizoenen tot wel vijftig verschillende blends.

De wijngaarden van Alta Alella, gelegen op hoogtes van 100 tot 250 meter boven zeeniveau en op slechts twee kilometer van de Middellandse Zee, gedijen op de unieke Sauló-bodem. Deze zure, witte granietzandbodem heeft een lage kalksteen- en organische stofinhoud en zorgt voor een goede natuurlijke waterafvoer. Verken de wijnen en ervaar in elke fles de essentie van het landschap.

Details

Type wijn: Witte Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Spanje
Druivensoort met percentage: Xarel-lo 100%
Regio: Catalunya
Substreek: Alella
Smaak: Intens en Aromatisch
Jaargang: 2022
Landbouw: Gecertificeerd biologisch
Alcohol: 12
Drinkbaar vanaf: 2023
Houdbaar t/m: 2026
Oogst: Handmatig
Bodemsoort: Zanderig graniet
Vinificatie: Schilweking op en fermentatie op lage temperatuur, fermentatie in RVS.

Scores

9
Harold Hamersma
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80