Château Clarke Magnum

Exclusief voor Nederland! Het is een waar genoegen U het levenswerk van de gepassioneerde Baron Edmond de Rothschild voor te stellen. Briljante bijna inktzwarte kleur. Imponerend boeket van zwart fruit wondermooi verweven met nieuw eikenhout en die verleidelijke geroosterde geuren van cacao en vanille. Zeer levendig in de mond met geweldige expressies van fruit, geroosterde tonen, gespierde textuur

Lees meer

1,5 liter
93
92
Château Clarke Magnum

63.95

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
1,5 liter
93
92

Omschrijving

Toen Baron Edmond de Rothschild Château Clarke kocht, deed hij dit met de intentie om het verlaten en verwaarloosde domein nieuw leven in te blazen en het juist in deze appellatie (Listrac) tot een ongekend hoog niveau te gaan brengen. Château Clarke werd in de 18e eeuw gekocht door een Ier, waarna de wijnen in de 20e eeuw vrij beroemd werden, maar niet voor lange duur. Het kasteel was grotendeels vergeten toen Edmond de Rothschild het in 1973 kocht. Hij begon meteen met het ontwortelen van de oude wijnstokken en de herplanting, een duur en tijdrovend proces dat pas in 1979 werd voltooid. 

In 1999 nam Benjamin de Rothschild het stokje over van zijn vader. Het wijnhuis werd bijgewerkt en Michel Rolland werd ingeschakeld als consultant-oenoloog. In totaal beslaat het domein zo'n 55 hectare. De wijnstokken hebben een gemiddelde leeftijd van meer dan 35 jaar en zijn geworteld in klei-kalkstenen bodems. Château Clarke is inmiddels uitgegroeid tot een van de beste huizen van Listrac.

Details

Type wijn: Rode Wijn
Formaat: Magnum (1,5 liter)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Cabernet Sauvignon 40%, Merlot 60%
Regio: Bordeaux
Substreek: Listrac-Médoc
Smaak: Rood Fruit en Fluweel Zacht
Jaargang: 2020
Alcohol: 12,5
Drinkbaar vanaf: 2023
Houdbaar t/m: 2036

Scores

93
Vinous The 2020 Clarke is a jewel of a wine. A blast of dark plum, espresso, leather, scorched earth and dried herbs makes a strong opening statement. Deep and packed to the core, Clarke is super-impressive in 2020. I would give the tannins a few years to soften. This is a fabulous showing.
92
Decanter Gorgeous, perfumed blackcurrants, dark chocolate and violets on the nose. Fruity and lively to begin with, but a little bit constricted by the minerality and woody elements such as cedar, tobacco, dark chocolate and clove. Yet, appealing freshness and herbal red fruits underneath. Nice acidity as well, so give this time. Lots of wet stone.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80