Château de Fosse-Sèche, Eolithe Magnum

Een puur karakter met een prachtige expressie van het fruit. Zoals alle wijnen van dit château kent de wijn een geweldige spanning en balans. Vol en floraal, met sappig en rijp donker fruit engerookte en hartige tonen, alsook een fris mineraal karakter, zijdezacht mondgevoel en prachtige minerale structuur. De wijn rijp sur lie gedurende één jaar.

Lees meer

1,5 liter
Château de Fosse-Sèche, Eolithe Magnum

67.40

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
1,5 liter

Omschrijving

In het hart van de Franse Loire-vallei, bij het pittoreske Saumur, prijkt het befaamde Château de Fosse-Sèche. De unieke wijnen van dit wijnhuis  vinden hun oorsprong op een 9e-eeuws landgoed, doordrenkt van een rijke wijngeschiedenis, waar benedictijnse monniken al in het jaar 900 na Christus wijn maakten. Saumur is hiermee het oudste wijngebied uit de Loire, waarvan Fosse-Sèche het oudste erkende domein is. Wijnmakers en broers Adrien en Guillaume Pire kochten het landgoed in 1998 en maakten in 1999 hun eerste wijn.

De grenzen van biodynamische wijnbouw worden door de wijnmakers verlegd. 
Op hun uitgestrekte domein van 45 hectare wordt een ware ode gebracht aan de natuur, waarbij twee derde van het land bewust onaangeroerd blijft, als een toevluchtsoord voor een overvloed aan bloemen, insecten en vogels. De wijngaarden, verspreid over de overgebleven 15 hectare, weerspiegelen een uniek terroir van vuursteen en ijzeroxide, dat de wijnen doordrenkt met een opvallende mineraliteit. Hier gedijen de nobele druivenrassen cabernet franc, cabernet sauvignon en chenin blanc in perfecte harmonie, elk jaar resulterend in de uitgave van hun prestigieuze cuvées zoals "Arcane" (wit) en "Eolithe" (rood). 
De wijnmakers, gedreven door een diepe verbondenheid met het land, hebben een opmerkelijke keuze gemaakt: geen gebruik van houten vaten meer, enkel beton, om de zuivere expressie van het terroir te onthullen. Betonnen eieren zorgt ervoor dat de wijn en de lees in beweging blijven waardoor de wijnen complexere aroma’s ontwikkelen. De resulterende wijnen worden door de wijnmaker beschreven als pure, eenvoudige meesterwerken, die complexiteit en verfijning belichamen. Dit zijn niet zomaar wijnen; het zijn schatten met een verbluffend potentieel voor rijping en ontwikkeling.
'If I had to name a domaine that is leading the way to the “Cabernet Franc of the future,” it is Château de Fosse-Sèche...' Happy drinking! - Stephen Reinhardt, Robert Parker."

Details

Type wijn: Rode Wijn
Formaat: Magnum (1,5 liter)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Cabernet Franc 99%, Cabernet Sauvignon 1%
Regio: Loire
Smaak: Rood Fruit en Fluweel Zacht
Jaargang: 2022
Landbouw: Biodynamisch, Gecertificeerd biologisch, Natuurwijn
Alcohol: 12,5
Drinkbaar vanaf: 2024
Houdbaar t/m: 2042
Oogst: Handmatig
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80