Château Meyney

Meyney is beplant met Cabernet Sauvignon en Merlot. Het is de touch van de Petit Verdot die deze zeer gewaardeerde buurman van het befaamde Château Montrose zijn wat a-typische Saint-Estèphe karakter geeft. In de smaak zijn accenten van leer en tabak te herkennen naast kruidig zwart fruit. Een tikje chocolade hier, een vleugje walnoot daar. Dit ingepakt in een fraai cederhouten jasje maakt Meyney tot een harmonieuze wijn, complex, stijlvol en uiterst fraai in balans. Een charmeur die over vele jaren zijn betrouwbaarheid heeft bewezen.

Lees meer

92
Château Meyney

33.45

Deze wijn is beschikbaar rond juni 2025

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
92

Omschrijving

Men beschouwt Château Meyney als een van de oudste wijndomeinen van de Médoc. Dat is niet zo verwonderlijk, monniken verbouwden op deze plek de eerste druivenranken. Het domein heeft dus geen prestigieus château maar een klooster, gesticht in 1662. Het oorspronkelijke karakter van de gebouwen is niet of nauwelijks aangetast en ze verkeren tot op de dag van vandaag in een uitstekende staat. 

Château Meyney is gelegen in Saint-Estèphe, met als buren de beroemde Châteaux Montrose en Phélan Ségur en staat de laatste tijd erg in de belangstelling. Die populariteit is voornamelijk te danken aan de constant goede prestatie en de redelijke prijsvoering. Het Château slaagt er ieder jaar weer in om finesse te koppelen aan kracht en  soepelheid en zijn wijnen stellen dan ook zelden teleur.

Château Meyney is 74 ha groot, waarvan 51 ha is beplant met wijnstokken. De leeftijd van de stokken varieert van 35 tot 40 jaar voor de eerste wijn van Meyney en 15 tot 20 jaar voor haar tweede wijn; Prieur de Meyney. Alle druiven worden handmatig geplukt en eerst in de wijngaard op sorteertafels op kwaliteit uitgezocht. Voordat de druiven geperst worden, vindt een nieuwe sortering plaats, om optimale kwaliteit van de druif te garanderen. Na vinificatie en een rijping van 16 maanden op eiken vaten, ontstaat een fraaie en krachtige wijn met alle fraaie eigenschappen van een echt typische, klassieke Saint-Estèphe.

Details

Type wijn: Rode Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Cabernet Sauvignon 58%, Merlot 29%, Petit Verdot 13%
Regio: Bordeaux
Substreek: Saint-Estèphe
Smaak: Zwart Fruit en Rijk
Jaargang: 2022
Landbouw: Duurzaam
Alcohol: 12,5
Drinkbaar vanaf: 2026
Houdbaar t/m: 2039
Oogst: Handmatig

Scores

92
Robert Parker Opening in the glass with aromas of sweet dark berries, licorice and petals, the 2022 Meyney is medium to full-bodied, deep and concentrated, with a fleshy core of fruit girdled by sweet but firm tannins. Pure and taut, it is a strong effort that will require a bit of patience.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80