Croix Canon, 2ème Vin du Château Canon Magnum

Croix Canon is de tweede wijn van het prestigieuze Château Canon, Premier Grand Cru Classé in Saint-Émilion en wordt op exact dezelfde wijze gemaakt als de eerste wijn. De blend van voornamelijk Merlot, aangevuld met Cabernet Franc, krijgt een fustlagering van 18 maanden in barriques waarvan een klein percentage nieuw is voor de aromatische balans en behoud van de frisheid van het fruit. De wijn is complex met verfijnde minerale tonen, harmonieus met een fraaie textuur en net als de eerste wijn een mooie levendigheid. Zoals bij de meeste grote wijnen is ook deze second vin het bewijs van vakmanschap en toewijding om het beste uit druif en terroir te halen.

Lees meer

1,5 liter
Croix Canon, 2ème Vin du Château Canon Magnum

68.45

Aanbieding 90.95
Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
1,5 liter

Omschrijving

Wie goed heeft gekeken in Saint-Émilion de afgelopen jaren, heeft kunnen zien hoe Château Canon stilletjes aan naar de top is gegaan. Het wijnhuis is bescheiden in stijl en de wijnen hebben een zelfde elegant karakter. Canon anno nu hoort bij de elite van Saint-Émilion en kan moeiteloos in dezelfde adem genoemd worden met Angélus, Ausone, Cheval Blanc en Figeac. Chateau Canon wordt soms getipt als kandidaat voor de allerhoogste 'Premier Grand Cru Classé A'-status in de nieuwe classificatie van Saint-Émilion. 

Het wijngoed hoort bij Chanel en slaagt erin een van de beste Saint-Émilions te maken: vaak gracieus, complex, fraai helder fruit, uitbundig en zeer fluwelig.

Details

Type wijn: Rode Wijn
Formaat: Magnum (1,5 liter)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Cabernet Franc 30%, Merlot 70%
Regio: Bordeaux
Substreek: Saint-Emilion, Saint-Émilion
Smaak: Zwart Fruit en Rijk
Jaargang: 2011
Alcohol: 13,5
Drinkbaar vanaf: 2015
Houdbaar t/m: 2024
Oogst: Handmatig
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80