Domaine Crochet, Sancerre Blanc

Wijnmaker Lucien Crochet staat bekend om zijn moderne oriëntatie. Altijd is hij op zoek naar het maken van nóg betere wijnen. De werkwijze is extreem zuiver en dat is te proeven in deze uitstekende Sancerre. De oogst wordt geheel met de hand geplukt. De vergisting vindt plaats in temperatuurgeregelde RVS cuves gedurende 30 dagen. Een klassieker op z'n best.De kleur van deze Sancerre is bijna doorschijnend met een groene weerschijn. In de neus is de wijn intens, met een bloemige geur, grapefruit en het specifieke Sancerre 'terroir'. De smaak is geconcentreerd, heel aangenaam, mooi evenwicht, krachtig en lang.

Lees meer

Domaine Crochet, Sancerre Blanc

28.45

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Omschrijving

Jean-Marc Crochet behoort tot de gevestigde wijnmakers in Sancerre. Zijn beide grootvaders, André Crochet en Lucien Picard, waren wijnboeren. In de jaren 60 was Lucien Picard, een van de pioniers van het in de regio zelf bottelen van Sancerre-wijnen, om ze in Parijs te verkopen. Lucien Crochet, de vader van Jean-Marc, voegde de twee estates samen. 

Vandaag de dag beheert hij het bedrijf samen met zijn vrouw Laurence, ook dochter van een wijnboer uit Sancerre. In 1978 verliet Jean-Marc Sancerre om oenologie te gaan studeren in Dijon. Na onder andere in de Bourgogne ervaring opgedaan te hebben, kwam hij in 1983 terug op het familiebedrijf. Sindsdien experimenteert hij graag met nieuwe technieken. 

Het domein bezit 35 hectare, waarvan 26 beplant zijn met sauvignon blanc en de rest met pinot noir. De wijngaarden liggen tussen de 240 en 280 meter hoogte, waardoor ze een perfecte rijping kunnen bereiken.

Een luxe Kerstdiner: harmonie van Smaken gecombineerd met wijnen van De Bruijn in Wijnen

Een luxe Kerstdiner: harmonie van Smaken gecombineerd met wijnen van De Bruijn in Wijnen

Details

Type wijn: Witte Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Sauvignon Blanc 100%
Regio: Loire
Substreek: Sancerre
Smaak: Rijk en Mineraal
Jaargang: 2022
Landbouw: Duurzaam
Alcohol: 13
Drinkbaar vanaf: 2023
Houdbaar t/m: 2027
Oogst: Machinaal
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80