Domaine Daniel Bouland, Chiroubles "Chatenay"

De Cru "Chiroubles" wordt omringd door Fleurie en Morgon. Dankzij de ondergrond van graniet en de hoogte (Chiroubles is de hoogstgelegen Cru du Beaujolais) komen hier frisse Gamays vandaan. Deze ishelderrood van kleur en fonkelend in uw glas. Licht geroosterde kruiden, zwarte bessen en gegrilde pruimen, een zijdeachtige textuur en een lange afdronk. Absoluut een wijn die u langere tijd zou kunnen bewaren om dan te genieten van een complexe en rijpe wijn. Als u houdt van de jeugdigheid, het jonge zoniet speelse karakter van een wijn, dan is nu openen het devies.

Lees meer

Niet voor export

92
Domaine Daniel Bouland, Chiroubles "Chatenay"

20.45

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Niet voor export

92

Omschrijving

Daniel Bouland behoort tot het selecte gezelschap van "rising stars" in de Beaujolais. Zijn als weergaloos mooi omschreven Morgon, door internationale wijncritici geroemd om zijn "old school" wijnmaken, wordt gemaakt van met de hand geoogste druiven van zeer oude gamay-stokken in de lieux-dits (dorpsdeel/gehuchtje) Douby, Côte de Py en Delys. 

Daniel maakt wijn voor de toekomst en adviseert vijf jaar opleggen om de intensiteit en minerale nuances volledig in het glas tot uiting te laten komen. Geen kunstgrepen, de druif is voor hem het ruwe materiaal. Kleine rendementen, geen filtratie, geen houtopvoeding, Beaujolais in zijn puurste en meest energieke vorm.Het Franse wijntijdschrift La Revue des Vins de France prijst Daniel Bouland vanwege de veertig jaar die hij al actief is aan de top van de Beaujolais. 
Nu zijn pensioengerechtigde leeftijd dichterbij komt, hopen we dat dochter Mélanie het stokje met succes van hem kan overnemen.

Details

Type wijn: Rode Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Gamay 100%
Regio: Beaujolais
Substreek: Chiroubles
Smaak: Rood Fruit en Fluweel Zacht
Jaargang: 2020
Alcohol: 13,5
Drinkbaar vanaf: 2021
Houdbaar t/m: 2027
Oogst: Handmatig

Scores

92
Robert Parker
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80