Domaine des Comtes Lafon, Volnay

Voor deze Volnay gebruikt Dominique Lafon de jongere stokken van de wijgaarden van Santenots en En Champans. Hierdoor bereikt hij een zeer aangename fruitigheid in de vorm van aardbeien en kersen aroma's. Combineer dit met 1/3 nieuw hout en de wijn wordt aangevuld met zachte tannines en een lichte kruidigheid.

Lees meer

Niet voor export

92
Domaine des Comtes Lafon, Volnay

101.25

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Niet voor export

92

Omschrijving

Wanneer we het over Meursault hebben, dan kunnen we niet om Dominique Lafon heen. Domaine des Comtes Lafon behoort al jaren tot de absolute top in Meursault. In 1986 heeft Dominique Lafon het domein van zijn vader overgenomen. Hij heeft zich niet volledig laten leiden door de ervaringen uit het verleden, maar heeft met een geheel open vizier de wijngaarden en de kelder nauwkeurig onder de loep genomen en bijgestuurd waar nodig. 

Bijkomend voordeel is het feit dat zijn kelders tot de diepste en tevens koelste van de hele Bourgogne behoren. Het Domaine werkt volledig biodynamisch. Naast zijn wijngaarden in Meursault, Volnay en Monthélie heeft Dominique Lafon sinds 1999 ook 14 hectare wijngaard in de Mâconnais in zijn bezit. Ook hier wordt volledig biodynamisch gewerkt. Doordat de grond en de ligging van de appellaties zo divers zijn, zijn de wijnen zeer verschillend van karakter. 

Ook deze Chardonnays, die verschijnen onder de naam Les Héritiers du Comte Lafon, hebben zich ontwikkeld tot veelgevraagde wijnen voor de liefhebber. Buitengewoon interessant is de Viré-Clessé, afkomstig van één van de beste terroirs in de Mâconnais en daarmee behorend tot de meest complexe en minerale wijnen van de Les Héritiers-serie.

Details

Bodemsoort: Klei, kalksteen en kiezel
Zuurtegraad: 3,7 gr/l
Drinkbaar vanaf: 2019
Formaat: Fles (75 cl)
Houdbaar t/m: 2030
Type wijn: Rode Wijn
Land: Frankrijk
Regio: Bourgogne
Substreek: Faugères, Volnay
Landbouw: Biodynamisch
Smaak: Rood Fruit en Fluweel Zacht
Jaargang: 2017
Druivensoort met percentage: Pinot Noir 100%
Restsuikers: 0,6 gr/l
Serveertemperatuur: 16°
Alcohol: 13
Oogst: Handmatig
Vinificatie: Temperatuur gecontroleerde maceratie gedurende 4 tot 6 dagen, daarna spontane vergisting in RVS tanks en een malolactische vergisting. Rijping van 20 mnd in eiken vaten, waarbij 1/3 nieuw.

Scores

92
Decanter
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80