Domaine François Mikulski, Bourgogne Côte d'Or Rouge

Slechts 6.000 flessen worden er gemaakt van deze Pinot Noir. De druiven komen van 2 percelen: Durots (0.3 ha) en Lambois (1 ha). De wijn rijpt 10 maanden op vat (waarvan 20% nieuw hout), waarna het 2 maanden op tank rust alvorens de botteling plaatsvindt. In de geur tonen van frambozen en kersen. In de smaak komt hier een heerlijke kruidigheid bij. Zacht en soepel; kan nu al gedronken worden, maar er mag ook nog even mee gewacht worden.

Lees meer

Domaine François Mikulski, Bourgogne Côte d'Or Rouge

41.50

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Omschrijving

Francois Milkulski en zijn vrouw Marie-Pierre waren vrij om iets geheel nieuws te creëren toen zij in 1992 Domaine Mikulski startten. Na ruim 7 jaar ervaring te hebben op gedaan bij zijn oom Pierre Boillot van Domaine Boillot in Gevrey-Chambertin, was François klaar voor een nieuwe uitdaging. 

Het meest opvallende is direct hun label op de fles. Dit komt voort uit de volgende traditie: indien de wijnmaker voor eigen gebruik een fles uit de kelder haalt, schrijft hij met een krijtje de naam op de fles. Dit heeft Mikulski nu standaard doorgevoerd. Mikulski en zijn vrouw zijn zeer begaan met hun wijngaarden en zijn daar dan ook dagelijks te vinden. Zij houden de traditionele Bourgogne-stijl in eer. Zij houden van puur, mineraliteit en elegantie. 

Dit is dan ook duidelijk terug te vinden in hun wijnen. Om dit te verkrijgen gebruiken ze maar 20% nieuwe eikenhouten fusten voor de gisting en de rijping van de wijn. Bovendien gebruiken ze geen kunstmatige gisten en worden de wijnen maar zeer licht gefilterd.

Details

Type wijn: Rode Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Pinot Noir 100%
Regio: Bourgogne
Substreek: Bourgogne
Smaak: Rood Fruit en Fluweel Zacht
Jaargang: 2022
Landbouw: Duurzaam
Alcohol: 13
Drinkbaar vanaf: 2024
Houdbaar t/m: 2029
Oogst: Handmatig
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80