Domaine Hubert Lamy, Chassagne-Montrachet "La Goujonne"

Charmante wijn, gul aan rijpe en rijke fruittonen, zeer "gourmand". Prachtige structuur en een mooie lange afdronk. Afkomstig van een klein perceel van 1 hectare met oude wijnstokken uit 1950! Zeer geschikt om te bewaren.

Lees meer

Niet voor export

Domaine Hubert Lamy, Chassagne-Montrachet "La Goujonne"

80.45

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Niet voor export

Omschrijving

Frankrijk kent een nieuwe generatie wijnmakers die met de ervaring van toen en kennis van nu wijn maken met een geheel eigen signatuur. Olivier Lamy, de zoon van Hubert, is zo'n voorbeeld. De opvallend frisse stijl waarin fruit centraal staat gecombineerd met een intense mineraliteit maken zijn wijnen tot tête de l'appellation. Het familiedomein bestaat al sinds 1640. Olivier maakt nu met veel passie de wijnen verdeeld over 4 verschillende appellaties: Saint-Aubin, Santenay, Puligny-Montrachet en Chassagne-Montrachet. 

Voor de witte wijnen geldt dat zij zowel de alcoholische als de malolactische gisting op fust ondergaan. Een houtopvoeding van 12 maanden maakt het geheel af en het gebruik van sulfiet wordt tot een minimum beperkt.Een aantal wijngaarden van het Domaine heeft behoorlijk oude stokken, sommige zelfs van 70 jaar oud. Olivier is 7 dagen per week te vinden in de wijngaard waar hij met een niet aflatende ijver experimenteert met snoeitechnieken, plantdichtheid en bodemanalyses om zodoende druiven met meer concentratie en wijnen met een betere balans te krijgen. En met succes: zijn wijnen vinden hun weg naar alle grote tafels in de wereld, van Hongkong tot Noorwegen. Dankzij hun textuur en diepgang zijn de wijnen ideaal om te bewaren.

Details

Type wijn: Rode Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Pinot Noir 100%
Regio: Bourgogne
Smaak: Rood Fruit en Fluweel Zacht
Jaargang: 2021
Alcohol: 13
Serveertemperatuur: 16°
Drinkbaar vanaf: 2024
Houdbaar t/m: 2031
Oogst: Handmatig
Bodemsoort: Kalkhoudende klei met veel stenen
Restsuikers: 0,6 gr/l
Zuurtegraad: 4,2 gr/l
Vinificatie: De fermentatie gebeurd in cementen vaten. Daarna rijpt de wijn verder Franse eikenhouten vaten (20% nieuw) waar hij 18 maanden rijpt op barrique waarvan 20% nieuw. Geen zwaveldioxide toegevoegd.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80