Domaine Vacheron, Sancerre Blanc "Chambrates"

De druiven die gebruikt worden voor deze Chambrates komen van wijnstokken aangeplant op een bodem van kalksteen en klei. Dit levert een rijpe en geconcentreerde Sancerre op met aroma’s van citrus, rijp steenfruit en florale tonen aangevuld met een prachtige mineraliteit. De wijn is vol, rijk en zeer complex, maar tegelijkertijd ook puur, verfrissend en elegant. De vergisting vindt plaats in grote houten vaten. Een indrukwekkende, charmante Sancerre met bewaarpotentieel.

Lees meer

90
Domaine Vacheron, Sancerre Blanc "Chambrates"

55.20

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
90

Omschrijving

Overgrootvader Maurice Vacheron startte ooit met het cultiveren van een aantal wijnstokken in Sancerre. Het was zijn zoon Jean die zich daadwerkelijk richtte op het produceren van wijn. Hij deed dit destijds al met veel oog voor de pure expressie van het terroir in de Sauvignon Blanc. Iets wat het domein hedendaags nog hoog in het vaandel heeft staan. De zonen van Jean, Denis en Jean-Louis, bouwden het domein verder uit en kenden daarnaast ook een belangrijke rol toe aan deaanplant van Pinot Noir. 

Vandaag de dag zijn het de twee neven Jean-Laurent en Jean-Dominique, zoons van Denis en Jean-Louis die het werk van de eerdere generaties voortzetten. Zij hebben het domein naar het huidige, zeer hoge, kwaliteitsniveau getild. De kelders bevinden zich in het charmante Sancerre, gelegen op een heuveltop. De wijngaarden liggen voornamelijk in het oosten van Sancerre; grotendeels op Silex bodems, en gedeeltelijk op een bodem van zachter kalksteen en klei. Op het domein wordt volledig biodynamisch gewerkt.

Details

Type wijn: Witte Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Sauvignon Blanc 100%
Regio: Loire
Substreek: Sancerre
Smaak: Rijk en Mineraal
Jaargang: 2021
Landbouw: Biodynamisch, Gecertificeerd biologisch
Alcohol: 13
Drinkbaar vanaf: 2023
Houdbaar t/m: 2028
Oogst: Handmatig

Scores

90
Vinous The 2021 Chambrates is an intriguing, characterfully flavored wine. A distinctive minty character meets fennel and pear and then a blackcurrant hint. While there's no doubting the acidity in this wine, it's balanced and offers a gentleness on the palate, providing a touch of weight and roundness to this light-bodied style.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80