Domaine Vacheron, Sancerre Blanc "Les Romains"

Les Romains komt van een ander type bodem, namelijk silex, een bodem bestaande uit hoorn- en vuursteen die je ook terugvindt in Pouilly-Fumé. Wijnen van een silex-bodem zijn, mits goed gemaakt, ronder, krachtiger en compacter dan Sancerres van andere bodems. Daarnaast zijn de wijnstokken van Les Romains de oudste van het Domaine. In de neus komen aroma's van citrus en perzik je tegemoet. De wijn is rijk en krachtig van smaak en kent een mooie minerale ziltigheid als tegenhanger. Rokerige tonen en een levendige frisheid zijn in balans. De wijn rijpt 1 jaar sur lie, waarna hij nog 10 maanden houtopvoeding krijgt.

Lees meer

Domaine Vacheron, Sancerre Blanc "Les Romains"

55.20

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Omschrijving

Overgrootvader Maurice Vacheron startte ooit met het cultiveren van een aantal wijnstokken in Sancerre. Het was zijn zoon Jean die zich daadwerkelijk richtte op het produceren van wijn. Hij deed dit destijds al met veel oog voor de pure expressie van het terroir in de Sauvignon Blanc. Iets wat het domein hedendaags nog hoog in het vaandel heeft staan. De zonen van Jean, Denis en Jean-Louis, bouwden het domein verder uit en kenden daarnaast ook een belangrijke rol toe aan deaanplant van Pinot Noir. 

Vandaag de dag zijn het de twee neven Jean-Laurent en Jean-Dominique, zoons van Denis en Jean-Louis die het werk van de eerdere generaties voortzetten. Zij hebben het domein naar het huidige, zeer hoge, kwaliteitsniveau getild. De kelders bevinden zich in het charmante Sancerre, gelegen op een heuveltop. De wijngaarden liggen voornamelijk in het oosten van Sancerre; grotendeels op Silex bodems, en gedeeltelijk op een bodem van zachter kalksteen en klei. Op het domein wordt volledig biodynamisch gewerkt.

Details

Type wijn: Witte Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Sauvignon Blanc 100%
Regio: Loire
Smaak: Rijk en Mineraal
Jaargang: 2022
Landbouw: Biodynamisch, Gecertificeerd biologisch
Alcohol: 13
Drinkbaar vanaf: 2024
Houdbaar t/m: 2029
Oogst: Handmatig
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80