Domaine Vacheron, Sancerre Rouge Magnum

Rijk aan rode bessen en een vleugje sinaasappelschil in de neus. Ook in de smaak veel sappig rood fruit, aangevuld met een aangename kruidigheid. Frisse tonen, mineraliteit en goed geïntegreerde tannines geven diepte aan de wijn. De wijn krijgt 10 maanden houtopvoeding in vaten van 228 liter.

Lees meer

1,5 liter
9
Domaine Vacheron, Sancerre Rouge Magnum

83.70

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
1,5 liter
9

Omschrijving

Overgrootvader Maurice Vacheron startte ooit met het cultiveren van een aantal wijnstokken in Sancerre. Het was zijn zoon Jean die zich daadwerkelijk richtte op het produceren van wijn. Hij deed dit destijds al met veel oog voor de pure expressie van het terroir in de Sauvignon Blanc. Iets wat het domein hedendaags nog hoog in het vaandel heeft staan. De zonen van Jean, Denis en Jean-Louis, bouwden het domein verder uit en kenden daarnaast ook een belangrijke rol toe aan deaanplant van Pinot Noir. 

Vandaag de dag zijn het de twee neven Jean-Laurent en Jean-Dominique, zoons van Denis en Jean-Louis die het werk van de eerdere generaties voortzetten. Zij hebben het domein naar het huidige, zeer hoge, kwaliteitsniveau getild. De kelders bevinden zich in het charmante Sancerre, gelegen op een heuveltop. De wijngaarden liggen voornamelijk in het oosten van Sancerre; grotendeels op Silex bodems, en gedeeltelijk op een bodem van zachter kalksteen en klei. Op het domein wordt volledig biodynamisch gewerkt.

Details

Type wijn: Rode Wijn
Formaat: Magnum (1,5 liter)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Pinot Noir 100%
Regio: Loire
Substreek: Sancerre
Smaak: Rood Fruit en Fluweel Zacht
Jaargang: 2019
Landbouw: Biodynamisch, Gecertificeerd biologisch
Alcohol: 13
Serveertemperatuur: 15˚
Drinkbaar vanaf: 2021
Houdbaar t/m: 2025
Oogst: Handmatig
Bodemsoort: 45% kalksteen, 45% flint en 10% mergel
Restsuikers: < 1 gr/l
Zuurtegraad: 5,6 gr/l
Vinificatie: Selectie op de sorteertafel, 100% ontsteeld. Schilweking en fermentatie duurt 30 dagen in RVS tanks, vervolgens 10 maanden in 228 liter vaten

Scores

9
Harold Hamersma
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80