Historical XIXth Century Wine L.20.19

In de 19e eeuw verrijkten de wijnmakers in Bordeaux de Clairets door Syrah aan de assemblage toe te voegen. Een prachtige structuur, kleur en uitstraling was het resultaat. In de 21e eeuw bracht Château Palmer deze vergeten, maar prachtige traditie weer tot leven. Door een Palmer-wijn te combineren met een grote wijn uit de Côtes du Rhône, komt een unieke wijn tot leven. Een prachtige weelderige Bordeaux met tonen van peper, violet, bramen en een luxueus fluweelachtig textuur. Millésime 2019 is te verleidelijk om te laten liggen. Maar met een beetje geduld onthullen zich een prachtige complexiteit en elegantie in het glas, die zeker het wachten waard zullen zijn. Drinkvenster: 2030-2050+

Lees meer

94
Historical XIXth Century Wine L.20.19

385.00

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
94

Omschrijving

Château Palmer: een van de beste Grand Cru’s van Bordeaux en geclassificeerd als 3ème Grand Cru Classé van 1855. We vinden dit statige Château in het hart van appellation Margaux, tussen de Atlantische oceaan en de riviermonding van de Gironde. Dit prestigieuze wijnhuis werd in 1814 vernoemd naar toenmalig eigenaar Charles Palmer. Vandaag de dag draagt het Château nog altijd zijn naam en worden de ruim 52 hectare wijngaarden beheerd door twee families, waarvan één van origine Nederlandse familie. Er wordt gewerkt met drie verschillende druivenrassen: cabernet sauvignon en merlot in evenredige hoeveelheid, aangevuld met een subtiele hoeveelheid petit verdot. 

Sinds 2008 experimenteert Château Palmer met biodynamische wijnbouw. Na vele positieve en succesvolle ervaringen met deze manier van werken, mag het domein zich sinds 2013 bestempelen als geheel biodynamisch. Alle percelen worden apart van elkaar gevinifieerd in een van de 54 tanks die het Château bezit. Op deze manier streeft Château Palmer naar de optimale expressie van elke cuvée en slagen ze erin de typiciteit van elk terroir te laten spreken. Vervolgens worden de wijnen gemiddeld 20 tot 22 opgevoed op eikenhouten barriques, waarvan iets minder dan de helft nieuw hout betreft. 

Het Château maakt twee verschillende cuvées: Château Palmer en Alter Ego, waarbij de druiven voor beide cuvées van andere percelen afkomstig zijn. Daarnaast maakt dit wijnhuis nog een andere bijzondere cuvée, namelijk de ‘Historical XIXth Century Wine’. Hierbij wordt de traditionele Bordeauxblend aangevuld met 15% Syrah uit de Rhône. Palmer blaast hiermee een 19e -eeuwse traditie een nieuw leven in. Het beste van beide werelden als je het ons vraagt!

Details

Type wijn: Rode Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Cabernet Sauvignon 44%, Merlot 47%, Syrah 9%
Regio: Bordeaux
Substreek: Margaux
Smaak: Zwart Fruit en Rijk
Jaargang: 2019
Landbouw: Biodynamisch
Alcohol: 13,5
Drinkbaar vanaf: 2030
Houdbaar t/m: 2050
Oogst: Handmatig

Scores

94
Vinous The 2019 Historical 19th Centry Wine is the latest release. With precocious red berry fruit on the nose, this resembles a Pauillac with plenty of crème de cassis intermixed with violet aromas. The palate is medium-bodied with ripe tannins, fleshy, powerful and perhaps more Rhône-like than expected, given that Syrah accounts for 15% of the blend. Velvety-smooth on the finish, this will be fascinating to revisit in a decade's time. Tasted at the château.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80