Italo Cescon, Tesirare Biancogrigio "Integro"

“Integro”, integer en respectvol omgaan met de druif en met minimale interventie het karakter van de druif en het terroir te laten floreren. Een gebalanceerd palet met crispy vers fruit, zoals appel en peer en witte bloemen. Fris en mineraal, maar ook rond en zijdezacht. De wijn rijpt gedurende 9 maanden op zijn eigen gist in cementen tanks en is ongefilterd.

Lees meer

9+
92
Italo Cescon, Tesirare Biancogrigio "Integro"

22.20

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
9+
92

Omschrijving

Met trots presenteren wij u dit wijnhuis uit Veneto, Noord-Italië. Dit familiehuis bestaat sinds 1957, toen Italo Cescon in San Polo di Piave een knus en klein wijnhuis genaamd Enoteca di Italo Cescon oprichtte, waar gasten zich thuis voelden. Het jaar 1966 vonden ze in Roncadelle een nieuw thuis voor hun wijnen. 

In 1964 wonnen ze hun eerste gouden medaille met een wijn van druiven van een van de oudste wijnstokken van het huis. In 1980 werd het domein uitgebreid met wijngaard "La Cesura". Momenteel wordt Italo Cescon geleid door de derde generatie: Gloria, Graziella en Domenico. In 2005 sloten zij zich aan bij onderzoeksgroep "Organic Wine Project", "a choice of love and respect to have a better tomorrow". 

Sindsdien plukken zij letterlijk de vruchten van biologische landbouw. Hun wijngaarden staan op de beroemde caranto-bodem, die zorgt voor een subtiele hartigheid in hun onderscheidende Pinot Grigio's. Italo Cescon staat bekend om het stukje wijnstok dat hun flessen siert, "il tralcetto". Hiervoor gebruiken ze gesnoeide takken, die ze handmatig aan de flessen bevestigen. Hun wijn "MADRE" is in 2020 beloond met de maximale 3 glaasjes door Italiaanse wijngids Gambero Rosso.

Details

Type wijn: Witte Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Italië
Druivensoort met percentage: Pinot Grigio 100%
Regio: Veneto
Smaak: Droog en Fris
Jaargang: 2021
Landbouw: Gecertificeerd biologisch
Alcohol: 13,5
Drinkbaar vanaf: 2023
Houdbaar t/m: 2026
Oogst: Handmatig

Scores

9+
Harold Hamersma De hoge lijn van Italo Cescon. Buikflesje. Lakcapsules. Veel-dimensionale pinot grigio. Serene rust op eigen gisten. Negen maanden op cementen tanks. Ongefilterd. Pinot grigio zoals je 'm maar zelden proeft. Bewaarpotentieel. Appelcompote. Stoofpeertjes. Tropenwendingen. Mineraal langs de liniaal. Transparante amandel. Achteroverleunende zuren. Via crescendo naar fluisteringen, overpeinzingen en mijmeringen: over wat we erbij zullen eten. Een bereiding met de zij-instromende forel? Zie ook de buikjes van de pinot grigio 'macerato' en de rode Rabia van de bijzondere rabosodruif.
92
James Suckling
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80