Kühling-Gillot, Ölberg Riesling GG

Ölberg is het enige perceel van Kühling-Gillot in de Roter Hang dat volledig op het Zuiden gelegen is. De bodem werkt als een warmtereservoir, dat bijdraagt aan een uitstekende rijpheid van het fruit. De Ölberg Riesling is krachtig, rijk en weelderig, maar tevens toegankelijk en harmonieus van karakter. Een onmiskenbare mineraliteit wordt bijgestaan door fruitige tonen van citrus, mandarijn en sinaasappel en een vleugje hartigheid. Een fluweelzachte wijn met een aangename kruidigheid.

Lees meer

92
Kühling-Gillot, Ölberg Riesling GG

60.45

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
92

Omschrijving

Carolin en Hans Oliver Spanier leiden samen de prestigieuze wijndomeinen Kühling-Gillot en BattenfeldSpanier in de wijnregio Rheinhessen. Door loepzuivere wijnen te produceren met een mooie mineraliteit en een weelderig bouquet, zorgt het paar voor een heuse smaakrevolutie vanuit Duitsland. Het duo runt Kühling-Gillot, het familiedomein van Carolin Spanier, sinds 2006 samen. Deze krachtige samenwerking resulteert in een volledig biodynamische filosofie en werkwijze. Methoden zoals spontane vergisting en uitgebreide rijping op de gisten in traditionele houten vaten worden toegepast. De wijnranken van Kühling-Gillot zijn diepgeworteld in de rode leisteengronden van Rothenberg, Pettenthal en Hipping, Ölberg en Kreuz.

Details

Type wijn: Witte Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Duitsland
Druivensoort met percentage: Riesling 100%
Regio: Rheinhessen
Substreek: Hohen-Sülzen
Smaak: Rijk en Mineraal
Jaargang: 2021
Landbouw: Biodynamisch, Gecertificeerd biologisch
Alcohol: 12,5
Drinkbaar vanaf: 2022
Houdbaar t/m: 2035
Oogst: Handmatig

Scores

92
Robert Parker The 2021 Nierstein Ölberg GG offers a pure, intense, elegant and complex bouquet with ripe but fresh fruit aromas and crystalline terroir notes. Round, lush and savory on the palate, this Ölberg Riesling is still a bit untamed but elegant and balanced and with a tight structure. Elegant mushroom notes and some oxidative hints give the nose fine complexity and an elegant, spicy finish with delicate tannins. An excellent wine to have with autumn dishes.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80