Les Domaines Paul Mas, Esprit de Silène Viognier

Een nieuw kunstwerk van Jean-Claude Mas. 100% viognier gelijk een kleine Condrieu. De kleur is goudgeel met een oranje randje. Het aroma van abrikoos en vanille nodigt direct uit tot een slok waarin het tropisch fruit terugkomt. Een beetje peerdrups, scheutje anijs en een heerlijk kruidig jasje gelijk de garrigue (= vegetatie van grassen en planten) van de streek. Het hout van 7 maanden fustrijping is bescheiden aanwezig waardoor de wijn elegant en fris blijft. Een prachtige aanvulling op het toch al indrukwekkende gamma wijnen van Mas.

Lees meer

8.5
Les Domaines Paul Mas, Esprit de Silène Viognier

11.95

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
8.5

Omschrijving

Le Domaine du Silène is het gevolg van de samenwerking van Jean-Claude Mas en één van de allerbeste oenologen ter wereld, Giorgio Grai (bron: Luigi Verronelli). Grai was in de jaren zeventig en tachtig onder meer adviseur van een andere, nu wereldvermaarde wijnmaker in Italië, Angelo Gaja. De samenwerking met Mas dateert uit 1992 toen Giorgio de mentor van Jean-Claude was. 

In 2014 kwam het 57 ha grote domein in handen van Jean-Claude Mas. De totale oppervlakte wijngaarden omvat 24 ha gelegen in de appellations Languedoc en Grès de Montpellier en is beplant met syrah, grenache, cinsault en carignan. Silène was ook ooit bezit van de beroemde driesterren chef Pourcel (Jardin des Sens) en kwam in 2000 in bezit van Robert Skalli, die het in 2014 verkocht aan Domaines Mas. 

De stijl van wijnmaken van Grai is die van balans, drinkbaarheid en elegantie en dat is precies wat deze wijn heeft. Met het indrukwekkende gamma wijnen dat Domaines Mas maakt is deze premium wijn de parel op de kroon. De wijngaarden worden biologisch bewerkt. Fermentatie op 30 graden gedurende 1 dag waarna op 28 graden gedurende 5 dagen. Fustlagering gedurende 18 maanden. Botteling zonder filtrage om alle frisheid en elegantie te behouden.

Details

Type wijn: Witte Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Viognier 100%
Regio: Zuid Frankrijk
Substreek: Sud de France
Smaak: Intens en Aromatisch
Jaargang: 2022
Landbouw: Duurzaam, Gecertificeerd biologisch
Alcohol: 13,5
Drinkbaar vanaf: 2023
Houdbaar t/m: 2026
Oogst: Handmatig

Scores

8.5
Harold Hamersma
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80