Nyetimber, Classic Cuvee MV Jéroboam

Nyetimber noemt deze wijn ook wel hun ‘flagship cuvee’. Het is de signatuurwijn van dit wijnhuis die de perfecte balans laat zien tussen elegantie, complexiteit en intensiteit. Gemaakt van een blend van Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier. Met zijn prachtige goudgele kleur en zachte, verfijnde bubbels die hij dankt aan de lange lie-rijping van meer dan drie jaar, is dit een ware delicatesse. De wijn laat een mooi palet zien aan complexe aroma’s zoals rijp citrusfruit, honing, amandel en appelgebak. Gaat erg goed samen met gerookte zalm, oesters en sushi en is daarnaast zeer geschikt voor elke feestelijke gelegenheid!

Lees meer

Niet voor export

91
9
90
91
Nyetimber, Classic Cuvee MV Jéroboam

300.00

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Niet voor export

91
9
90
91

Omschrijving

Dit Engelse wijnhuis is al ruim 30 jaar een groot pionier op het gebied van Engelse mousserende wijnen. Gelegen in Sussex, ten zuiden van Londen, was destijds het eerste Engelse wijnhuis dat mousserende wijn maakte met als doel te concurreren met de beste mousserende wijnen ter wereld. De geschiedenis van het huis Nyetimber gaat terug naar 1086, waarin de Nitimbreha-vallei genoemd werd in het Domesday Book. Er wordt aangenomen dat de naam Nitimbreha verwijst naar een nieuw houten huis of mogelijk naar een kleine houtplantage. Ruim 900 jaar later, in 1988, werden de eerste wijnstokken aangeplant op het Estate. Er staan drie klassieke druivenrassen aangeplant die we eveneens in de Champagnestreek terugvinden: Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay. 

De wijngaarden zijn te vergelijken met ’s werelds beste wijngaarden voor mousserende wijn. De bodems vertonen veel overeenkomsten met die in de Champagnestreek: ze zijn erg kalkrijk en bevatten onder andere groen, maritiem zandsteen. Het relatief koele klimaat zorgt voor een langzame maar optimale rijping van de druiven met behoud van frisse zuren die onder andere zorgen voor finesse en complexiteit. 

Sinds 2006 is Eric Heerma de eigenaar van Nyetimber. Samen met hoofd wijnmaker Cherie Spriggs en haar man Brad Greatrix delen ze de zelfde visie op het maken van de beste Engelse mousserende wijnen. Alle wijnen van Nyetimber worden volgens de traditionele methode gemaakt, waarbij de tweede vergisting op de fles plaatsvindt. Elk perceel wordt apart gevinifieerd en elke cuvée rijpt geruime tijd op de lies. Een wijnhuis dat absolute topwijnen voortbrengt die in geen enkel opzicht onderdoen voor de grootste mousserende wijnen ter wereld. Een ware ontdekking !

Details

Type wijn: Champagne - Mousserend
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Groot-Britannië
Druivensoort met percentage: Chardonnay 60%, Pinot Meunier 27%, Pinot Noir 13%
Regio: West Sussex
Smaak: Intens en Romig
Alcohol: 12
Drinkbaar vanaf: 2022
Houdbaar t/m: 2030
Oogst: Handmatig
Restsuikers: 9,5 g/l
Zuurtegraad: 8 g/l

Scores

91
Robert Parker
9
Harold Hamersma
90
Vinous
91
Decanter
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80