Inspirerend bezoek aan Nyetimber
We kijken met veel plezier terug op een inspirerend bezoek aan een van de meest aansprekende namen als het gaat om English Sparkling Wine: Nyetimber.
Zoë Dearsley, Group Head Brand Ambassador, ontving ons voor een rondleiding door de wijngaarden en een proeverij van deze verfijnde mousserende wijnen. Onze speciale dank gaat uit naar Eric Heerema en Zoë Dearsley.
En natuurlijk ook aan al onze gasten: A’DAM Toren, LIZZ*, CUE, Ciel Bleu**, Bonnie, Café Marcella, SUUS, Moon.
Voor wie nog niet bekend is met Nyetimber:
Nyetimber mag met recht worden gezien als een pionier in kwaliteit en stijl binnen English Sparkling Wine.
Nyetimber was het eerste Engelse wijnhuis dat uitsluitend werkt met druiven van eigen wijngaarden. Inmiddels omvat het domein meer dan 430 hectare, verspreid over West Sussex, Hampshire en Kent.
De wijnstokken zijn aangeplant op kalksteen en glauconietrijk zand, ook wel ‘green sand’ genoemd, een mariene bodem die zorgt voor diepe worteling en bijdraagt aan de frisse spanning, verfijning en het minerale karakter van de wijnen.
In combinatie met het koele Zuid-Engelse klimaat leidt deze goed drainerende ondergrond tot een langzame, gelijkmatige rijping van de druiven. Hierdoor behouden ze hun natuurlijke frisheid en ontstaan er wijnen met spanning, precisie en elegantie. Perfect voor mousserende wijnen van topniveau.
Nyetimber werkt uitsluitend met klassieke druivenrassen voor mousserende wijn: Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier.
Méthode Traditionnelle
Elke cuvée rijpt minimaal drie jaar op fles en wordt alleen gemaakt in uitzonderlijke oogstjaren. Geen concessies, wel mousserende wijnen met klasse: zuiver, complex en uitgesproken stijlvol.