Nyetimber, Coronation Classic Cuvée MV

Deze Limited Edition is speciaal gemaakt ter ere van de kroning van King Charles III op 6 mei 2023. De uitstraling van de Limited Edition is gebaseerd op de kleding en uniforms van de Royal Family. De Coronation Bottle is een limited edition van Nyetimber's ‘flagship cuvee’, de Classic Cuvee: een blend van Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier. Met zijn prachtige goudgele kleur en zachte, verfijnde bubbels die hij dankt aan de lange lie-rijping van meer dan drie jaar, is dit een ware delicatesse. De wijn laat een mooi palet zien aan complexe aroma’s zoals rijp citrusfruit, honing, amandel en appelgebak. Met enige regelmaat gekroond tot beste Engelse mousserende wijn en daarbij de wijn bij uitstek om mee te proosten bij deze historische gebeurtenis.

Lees meer

Niet voor export

Nyetimber, Coronation Classic Cuvée MV

48.50

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Niet voor export

Omschrijving

Dit Engelse wijnhuis is al ruim 30 jaar een groot pionier op het gebied van Engelse mousserende wijnen. Gelegen in Sussex, ten zuiden van Londen, was het destijds het eerste Engelse wijnhuis dat mousserende wijn maakte met als doel te concurreren met de beste mousserende wijnen ter wereld. Er staan drie klassieke druivenrassen aangeplant die we eveneens in de Champagnestreek terugvinden: Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay.

De wijngaarden zijn te vergelijken met ’s werelds beste wijngaarden voor mousserende wijn. De bodems vertonen veel overeenkomsten met die in de Champagnestreek: ze zijn erg kalkrijk en bevatten onder andere groen, maritiem zandsteen. Het relatief koele klimaat zorgt voor een langzame maar optimale rijping van de druiven met behoud van frisse zuren die onder andere zorgen voor finesse en complexiteit.

Alle wijnen van Nyetimber worden volgens de traditionele methode gemaakt, waarbij de tweede vergisting op de fles plaatsvindt. Elk perceel wordt apart gevinifieerd en elke cuvée rijpt geruime tijd op de lies. Een wijnhuis dat absolute topwijnen voortbrengt die in geen enkel opzicht onderdoen voor de grootste mousserende wijnen ter wereld. Een ware ontdekking!

Details

Zuurtegraad: 8 g/l
Drinkbaar vanaf: 2022
Formaat: Fles (75 cl)
Houdbaar t/m: 2030
Type wijn: Champagne - Mousserend
Land: Groot-Britannië
Regio: West Sussex
Smaak: Intens en Romig
Druivensoort met percentage: Chardonnay 55%, Pinot Meunier 15%, Pinot Noir 35%
Restsuikers: 9,5 g/l
Alcohol: 12
Oogst: Handmatig

Laatst bekeken

1,5 liter

Niet voor export

9
Domaine Vacheron, Sancerre Rouge Magnum
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80