Poderi e Cantine Oddero, Barolo Magnum

De druiven zijn afkomstig van verschillende wijngaarden in La Morra en Castiglione Falletto Bricco.Een stevig en intens glas, maar tevens met een aangename elegantie. Levendige fruittonen met rode bessen en kersen in de hoofdrol, gedroogde bloemen, aardse tonen met hinten van truffel en rijke specerijen, zoals zoethout. Een krachtige wijn met een stevige tanninestructuur, zoals kenmerkend voor Barolo’s, ook wel de Koningswijn van Italië. De rijping van de wijnen van de verschillende wijngaarden geschiedt gescheiden gedurende 30 maanden in 40, 60 en 75 hL vaten van Slavonisch en Oostenrijks eikenhout, waarna de blending plaatsvindt.

Lees meer

1,5 liter
91
Poderi e Cantine Oddero, Barolo Magnum

132.00

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
1,5 liter
91

Omschrijving

De kelders van Oddero liggen in Frazione Santa Maria di La Morra, op terrassen met prachtig uitzicht over de heuvels van de Langhe. Het land, het terroir, de diepe wortels van de wijnstokken maar vooral de diepe wortels van de familie brengen ware meesterwerken voort. Oddero heeft een geschiedenis die met zekerheid herleid kan worden tot het jaar 1794. Tegenwoordig is de 7e generatie van de familie alweer werkzaam op het wijngoed. Isabella en Pietro, nicht en zoon van Mariacristina en haar vader Giacomo Oddero, zijn de dragende krachten van Oddero. 

Ieder met hun eigen taak, specialisme en waarde. Ze vertegenwoordigen een drieluik van verleden, heden en toekomst. Er zijn negen verschillende wijngaarden waar nebbiolo is aangeplant. 5 daarvan liggen in La Morra, het hart van de streek Barolo. De wijngaard Brunate is hier de echte uitblinker. Daarnaast liggen er 3 wijngaarden in Castiglione Falleto, waar Villero een niet te onderschatten cru vormt. De bodems hebben een sedimentaire en marien-alluviale oorsprong en zijn meer dan 7 miljoen jaar geleden ontstaan door terugtrekking van wateren van de Po-zee. Er zijn hier zeer veel diverse typen bodems, die alle bestaan uit een compositie van klei-kalksteen, mergel en zand.

Details

Type wijn: Rode Wijn
Formaat: Magnum (1,5 liter)
Land: Italië
Druivensoort met percentage: Nebbiolo 100%
Regio: Piemonte
Smaak: Kruidig en Intens
Jaargang: 2020
Alcohol: 14,5
Drinkbaar vanaf: 2025
Houdbaar t/m: 2045

Scores

91
Vinous The 2020 Barolo is a pretty powerful wine in this peer group. Accordingly, it is going to need a few years to come into its own. Macerated cherry, licorice, lavender, cedar and sweet pipe tobacco emerge gradually, but only with great reluctance. Hints of rose petal, mint and cinnamon linger.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80