Tardieu-Laurent, Hermitage Rouge

De noordelijke Rhône streek herbergt een aantal van de beste Franse wijnen. Hermitage en Côte-Rôtie zijn de vaandeldragers. Deze subliem gemaakte Hermitage krijgt een fustlagering op doorgaans 100% nieuw hout en wordt zonder filtrage gebotteld. Michel Tardieu gelooft en bewijst dat wijnen de expressie van het terroir moeten tonen waarin het fruit de bovenliggende factor is en nooit de invloed van hout. Met deze filosofie maakt hij een absolute klasse Hermitage die zijn gelijke nauwelijks kent. Ook hier is de leeftijd van de wijnstokken weer respectabel. Geconcentreerde smaak waarin peper, koffie en zwart fruit de combinatie vormen van een lange en intense afdronk. Een Grand Seigneur voor een mooi moment.

Lees meer

94
Tardieu-Laurent, Hermitage Rouge

83.40

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
94

Omschrijving

Maison Tardieu-Laurent is geen standaard domein maar eerder een handelshuis. Misschien wel een van de beste micro-negociants van het Rhônedal. Michel Tardieu heeft namelijk geen eigen wijngaarden in zijn bezit. Samen met zijn zoon Bastien gaat Michel de wijngaarden af om druiven van zeer oude wijnstokken te vinden, vaak gelegen in het historische hart van elke benaming. Vervolgens wordt het contact gelegd met de wijnboer, van de wijnstok tot de oogst. 

Michel stelt duidelijke voorwaarden voor zijn uiteindelijk wijn. Zo dient de wijnbouw milieuvriendelijk en vrij van chemicaliën te gebeuren. De most vergist nog bij de wijnboer. Wanneer het voor Tardieu vereiste kwaliteitsniveau bereikt is, worden de vaten overgebracht naar de kelders van Tardieu-Laurent. Hier rijpt de wijn nog zo’n 18 tot 24 maanden verder op barriques. Het terroir moet spreken in de wijnen. Er is dan ook minimale interventie in de wijnkelder, de wijnen krijgen geen filtratie of koude stabilisatie op het moment van bottelen.

Details

Type wijn: Rode Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Regio: Rhône
Smaak: Kruidig en Intens
Jaargang: 2019
Alcohol: 13,5
Drinkbaar vanaf: 2023
Houdbaar t/m: 2036
Oogst: Handmatig

Scores

94
Decanter Very weighty in the mouth, really shot through with ripe, velvety tannins. Very introverted for now. Harmonious, seamless, fresh and together. The alcohol is a little raised, but there's lots to enjoy here, it's a serious wine. Not overextracted or overripe in flavour. I suspect the alcohol will show in old age, but keep it until 10 years from vintage if you can.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80