Weingut Mantlerhof, Grüner Veltliner Ried Moosburgerin

De warme klimatologische invloeden vanuit het oosten ontmoeten de koele, continentale invloeden vanuit het noorden. Dit leidt tot een groot temperatuurverschil tussen dag en nacht, wat kan oplopen tot 25 °C. Dit temperatuurverschil draagt bij aan het expressieve karakter van de wijn. Full-bodied en levendig, met een zekere romigheid en fruittonen die neigen naar exotisch fruit. Deze wijn werd onlangs beoordeeld als "een must": een wijn die een soort mineraal dekentje op je tong legt dat lang na-tintelt. Ervaar deze spannende wijn nu zelf!

Lees meer

92
9
Weingut Mantlerhof, Grüner Veltliner Ried Moosburgerin

27.95

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
92
9

Omschrijving

Weingut Mantlerhof ligt in de Oostenrijkse deelstaat Niederösterreich, vlakbij de rivier en de gelijknamige stad Krems. Het Weingut ligt in het dorpje Brunn im Felde, aan de vijver waaraan het dorp zijn naam ontleent. Het is een oud landhuis in rococostijl, omringd door veel groen. Vroeger was het een kloosterboerderij, waar echter geen monniken maar traditionele boeren werkten. In 1815 werd het gekocht door Johann Georg Mantler en zijn vrouw Maria, die de naam van het landhuis veranderden in Mantlerhof. 

De familie Mantler maakt al sinds 1365 wijn en plantte in 1815 de eerste wijnstokken aan op het plateau vlakbij het landgoed. Het Weingut heeft in totaal 15 hectare wijngaard. Ze werken geheel biologisch en gebruiken alleen druiven van hun eigen wijngaarden. Alle wijnen van Mantlerhof zijn vegan gecertificeerd. Daarnaast bezit Mantlerhof 70 hectare landbouwgrond, waarop ze onder andere tarwe en gerst verbouwen.

Details

Type wijn: Witte Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Oostenrijk
Druivensoort met percentage: Grüner Veltliner 100%
Regio: Niederösterreich
Substreek: Niederösterreich
Smaak: Rijk en Mineraal
Jaargang: 2019
Landbouw: Gecertificeerd biologisch
Alcohol: 13,5
Drinkbaar vanaf: 2021
Houdbaar t/m: 2025
Oogst: Handmatig

Scores

92
Robert Parker
9
Harold Hamersma
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80