
Can Axartell
Can Axartell is een prachtige Mallorcaanse bodega waar moderne en traditionele vinificatietechnieken samenkomen en waar volledig ecologisch wordt gewerkt. Het domein werd eind jaren 90 nieuw leven ingeblazen door de Duitse ondernemer Hans-Peter Schwarzkopf, die het historische landgoed omvormde tot een innovatieve, duurzame wijnmakerij. Dankzij de toegepaste Mètode Gravetat - een op zwaartekracht gebaseerd systeem van wijnproductie - blijven de druiven en sappen optimaal intact, waardoor aroma's en el terruño prachtig tot uiting komen in hun verfijnde wijnen.
In de wijngaarden van Can Axartell groeien zowel geïmporteerde druivenvariëteiten als een schat aan elegante, inheemse variëteiten zoals callet, manto negro, premsal blanc, giró ros, gorgolassa en malvasía de Banyalbufar. Deze staan aangeplant op een kalksteenbodem met een hoog calciumgehalte. Ervaar Mallorca op zijn best met deze karaktervolle en zuivere wijnen!