Château de Fargues

Château de Fargues is een wijnhuis dat dateert uit 1472. Het eerste oogstjaar was echter pas in 1943, vandaar dat Château de Fargues niet is opgenomen in de classificatie van 1855. In de jaren 30 van de vorige eeuw besloot Bertrand de Lur Saluces, oom van de huidige eigenaar Alexandre, om de wijngaard die voor rode wijnen werd gebruikt volledig te vernieuwen voor de productie van Sauternes. Het landgoed bevindt zich in het zuidoostelijke deel van Sauternes, ongeveer 3 km verwijderd van Château d’Yquem. Château de Fargues is een boerderij met 15 hectare wijngaarden maar ook bos, maïs en vee. De bodem bestaat hoofdzakelijk uit zand met een ondergrond van kiezel en klei. De wijnstokken, 12 hectare sémillon en 3 hectare sauvignon blanc, zijn gemiddeld 35 jaar oud. 

Sémillon brengt met name structuur, vettigheid en rondheid met zich mee, waar sauvignon blanc juist zorgt voor frisheid en uitgebalanceerde aroma’s. Er worden gemiddeld 1000 flessen per hectare geproduceerd, wat neerkomt op 1 glas per wijnstok.

Sauternes staat bekend om zijn edelzoete witte wijnen, gemaakt van druiven die door ‘botrytis cinerea’ zijn aangetast. Deze schimmel leidt onder de juiste omstandigheden (natte ochtenden en droge, zonnige middagen), tot ‘edele rot’. Door kleine gaatjes in de schil van de druif verdampt een deel van het vocht, wat resulteert in zeer geconcentreerde en zoete druiven met absoluut unieke aroma’s.

Wijnen

  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80