Bewust genieten

De feestdagen zitten er weer op. Na alle gezelligheid, het vaak vele eten en de nodige glazen alcohol, komen we even tot rust om vervolgens uitbundig het nieuwe jaar in te luiden. En dan is het voor velen tijd om te starten met goede voornemens, waarbij de gezondheid vaak op nummer 1 staat. Dry January past daarbij en de fitnessabonnementen worden weer volop afgesloten. Hoe past wijn hierbij?

Dry January

Een deel van onze bevolking onthoudt zich een hele maand van het drinken van alcohol. Ze gaan voor een mocktail of alcoholvrije wijn ter vervanging. Daar is onze nieuwe NooH perfect voor! We vinden het een goed idee dat je bewust wordt van je drankgewoonten en reflecteert op je relatie met alcohol. We zijn er echter van overtuigd dat het beter is om het hele jaar door bewust te blijven. Drink dus liever iets minder en beter.

Gezondheidsvoordelen

Wijn bevat antioxidanten en antioxidanten hebben gezondheidsvoordelen. Hierbij geldt niet, des te meer wijn des te beter voor je gezondheid. Wijn blijft natuurlijk alcohol bevatten en alcohol is niet goed voor je lichaam. De antioxidanten wél; die verminderen de kans op hart- en vaatziekten, gaan de schade van vrije radicalen tegen en bevorderen de diversiteit aan darmbacteriën, die weer zorgen voor een betere weerstand.

Naast fysieke voordelen heeft wijn ook een positief effect op onze gemoedstoestand. Van heel vroeger uit werd wijn zelfs voorgeschreven bij depressies. Het sociaal culturele aspect van samen genieten van wijn is niet wetenschappelijk onderzocht, maar we denken dat het een positief effect kan hebben. Het brengt in ieder geval mooie momenten om te koesteren. En dat we als mensen sociale wezens zijn is wel degelijk bewezen.

Wijn en calorieën

Een glas droge witte wijn (van 100 ml) bevat gemiddeld 67 kcal en rode wijn 82 kcal. De calorieën in wijn worden gevormd door alcohol en restsuiker. Daarom zit er in rode wijn gemiddeld iets meer. Bij zoete wijnen is dat aantal natuurlijk nog hoger. Calorieën hebben we nodig om te functioneren maar het is belangrijk om niet téveel calorieën binnen te krijgen. Weet dus wat je drinkt en geniet met mate.

Drink minder, drink beter

In een drukke wereld waar een goede balans van belang is - tussen werk en privé, sporten en relaxen, alcohol en alcoholvrij - geloven wij dat wijn prima past. We zijn ervan overtuigd dat af en toe genieten van een glas écht goede wijn, waarbij je bewust iedere slok proeft en even opgaat in het moment, een perfecte manier is om te relaxen en tijd te hebben voor jezelf en geliefden. Want wijn drink je vaak samen, dus geniet daar vooral van. Niet voor niets is onze slogan ‘Drink minder, drink beter’. Tip: is een normaal formaat fles wijn net te veel? Ga voor een klein flesje! 

Proost!

Gerelateerde producten

37,5 cl
91
91
92
91
Château Angludet, Cru Bourgeois Exceptionnel Halve fles
37,5 cl
93
93
Château Bourgneuf Halve fles
Château Bourgneuf Halve fles

Pomerol - 2018

38.95
37,5 cl
93
92
Château Clarke Halve fles
Château Clarke Halve fles

Listrac-Médoc - 2020

16.95
37,5 cl
90
92
92
Château Clarke Halve fles
Château Clarke Halve fles

Listrac-Médoc - 2019

17.45
37,5 cl
Château La Fleur, Grand Cru Classé Halve fles
37,5 cl
91
90
Château Lagrange Halve fles
Château Lagrange Halve fles

Pomerol - 2017

25.50
37,5 cl
95
92
Château Lagrange Halve fles
Château Lagrange Halve fles

Pomerol - 2018

26.40
37,5 cl
90+
Château Meyney Halve fles
Château Meyney Halve fles

Saint-Estèphe - 2014

22.70
37,5 cl
Gratavinum, Dolç d'en Piqué Halve fles
37,5 cl
Louis Latour, Brouilly Halve Fles
91
9
90
91
Nyetimber, Classic Cuvee MV Halve Fles
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80