Nyetimber, Classic Cuvée MV Halve Fles

Nyetimber noemt deze wijn ook wel hun ‘flagship cuvee’. Het is de signatuurwijn van dit wijnhuis die de perfecte balans laat zien tussen elegantie, complexiteit en intensiteit. Gemaakt van een blend van Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier. Met zijn prachtige goudgele kleur en zachte, verfijnde bubbels die hij dankt aan de lange lie-rijping van meer dan drie jaar, is dit een ware delicatesse. De wijn laat een mooi palet zien aan complexe aroma’s zoals rijp citrusfruit, honing, amandel en appelgebak. Gaat erg goed samen met gerookte zalm, oesters en sushi en is daarnaast zeer geschikt voor elke feestelijke gelegenheid!

Lees meer

Niet voor export

91
9
Nyetimber, Classic Cuvée MV Halve Fles

26.50

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Niet voor export

91
9

Omschrijving

Dit Engelse, in Sussex gelegen wijnhuis is al ruim 30 jaar een groot pionier op het gebied van Engelse, mousserende wijnen. Het was destijds het eerste Engelse wijnhuis dat mousserende wijn maakte met als doel te concurreren met de beste mousserende wijnen ter wereld. Er staan drie klassieke druivenrassen aangeplant die we eveneens in de Champagnestreek terugvinden: Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay.

De wijngaarden zijn te vergelijken met ’s werelds beste wijngaarden voor mousserende wijn. De bodems vertonen veel overeenkomsten met die in de Champagnestreek: ze zijn erg kalkrijk en bevatten onder andere groen, maritiem zandsteen. Het relatief koele klimaat zorgt voor een langzame maar optimale rijping van de druiven met behoud van frisse zuren die onder andere zorgen voor finesse en complexiteit.

Alle wijnen van Nyetimber worden volgens de traditionele methode gemaakt, waarbij de tweede vergisting op de fles plaatsvindt. Elk perceel wordt apart gevinifieerd en elke cuvée rijpt geruime tijd op de lies. Een wijnhuis dat absolute topwijnen voortbrengt die in geen enkel opzicht onderdoen voor de grootste mousserende wijnen ter wereld. Een ware ontdekking!

Details

Zuurtegraad: 8 g/l
Drinkbaar vanaf: 2022
Formaat: Fles (75 cl)
Houdbaar t/m: 2030
Type wijn: Champagne - Mousserend
Land: Groot-Britannië
Regio: West Sussex
Smaak: Intens en Romig
Druivensoort met percentage: Chardonnay 55%, Pinot Meunier 15%, Pinot Noir 35%
Restsuikers: 9,5 g/l
Alcohol: 12
Oogst: Handmatig

Scores

91
Robert Parker Disgorged in January 2020, the new release of Nyetimber's NV Brut Classic Cuvée is based on the 2015 vintage, complemented by 20% reserve wines dating back to 2009. Offering up aromas of honeycomb, apple blossom, warm pastry, candied peel and nougat, it's medium to full-bodied, seamless and pillowy, with a pretty core of fruit, bright acids and an elegant pinpoint mousse.
9
Harold Hamersma Jaren geleden circuleerden er al berichten in de pers dat de grote Champagnehuizen hun oog hadden laten vallen op het zuiden van Engeland. Want zelfde kalkondergrond als in Reims en omstreken. Niks meer van gehoord. Tot er eens een bericht vanuit de Engelse pers opdook: Engels mousserend verslaat Champagne tijdens blindproeverijen. Leuk voor het chauvinistische en vooral ook bubbelgekke land. 

Ziehier Nyetimber. Gemaakt met de klassieke Champagnedruiven. Is wel degelijk een mooie mousserende wijn. Zacht, met veel tropisch fruit vooral. Waarschijnlijk dankzij hoofdrolspeler chardonnay. Fijne romigheid bovendien. Serieus en goed gemaakt. Hollands glorie bovendien: eigenaar Eric Heerema die wel wat zag in dit domein dat een anno heeft van 1086. 

Veel, veel later maar ook veel, veel harder toe te juichen zijn Cherie Spriggs and Brad Greatrix. Cherie is de Canadese hoofdwijnmaker en won in 2018 als eerste vrouw en als eerste wijnmaker buiten de Champagne de titel 'Mousserende Wijnmaker van het Jaar 2018'.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80