Chocolade en wijn: een liefdesverhaal

Met Valentijnsdag in aantocht, nodigen we je uit om te genieten van de meest verfijnde combinaties van chocolade en wijn. Wanneer het gaat om genieten van de kleine geneugten van het leven, is er weinig dat kan tippen aan de verrukkelijke combinatie van wijn en chocolade. De rijke, fluweelzachte smaak van chocolade gecombineerd met de complexiteit van wijn kan zorgen voor een hemelse ervaring. Graag nemen we je mee in mooie combinaties van wijn en verschillende soorten chocolade. 

Melkchocolade & rode wijn 

Melkchocolade staat bekend om zijn zoete en romige smaak. Een rode wijn met fruitige tonen, zoals een zachte Merlot of een verleidelijke Pinot Noir, kan perfect samengaan met deze chocolade. De fruitige aroma's van de wijn contrasteren prachtig met de zachtheid van de melkchocolade en zorgen voor een harmonieuze smaakbeleving.

❤️ Onze Coupe de Coeur: Château de la Commanderie 
❤️ Onze Coupe de Coeur: 
Domaine de la Monette, Côte Chalonnaise "Signature"

Pure chocolade & Cabernet Sauvignon


Pure chocolade, met zijn intense cacaosmaak, vereist een wijn met een stevige structuur en rijke tannines. Een Cabernet Sauvignon, met zijn diepe smaak en hints van zwarte bessen en eiken, is een uitstekende keuze. De robuuste wijn en de bitterzoete chocolade zullen elkaar aanvullen en een geweldige smaakbalans creëren.

❤️ Onze Coupe de Coeur: Domaine Galétis 1684, Cabernet Sauvignon
❤️ Onze Coupe de Coeur: 
Château Tour Saint Bonnet, Cru Bourgeois

Pure chocolade met een hoog cacaogehalte (70% cacao of meer)

Het bittere karakter van pure chocolade vult de tannines en de rijke smaak van de wijn vaak goed aan. Een stevige, robuuste rode wijn met diepe smaken en een hoog tanninegehalte uit Italië kan vaak goed samengaan met verschillende soorten extra pure chocolade. 

❤️ Onze Coupe de Coeur: Musella, Amarone della Valpolicella Riserva uit 2016

Witte chocolade & Riesling


Witte chocolade is verrassend zacht en romig, met subtiele vanilletonen. Om deze delicatesse te begeleiden, kun je het beste een verfrissende Riesling kiezen. De zoete en fruitige karakteristieken van de Riesling zullen mooi contrasteren met de romigheid van de witte chocolade en een verfrissende smaakervaring bieden.

❤️ Onze Coupe de Coeur: Domaine Joseph Scharsch, Riesling
❤️ Onze Coupe de Coeur: 
Christoph Edelbauer, Riesling Langenlois

Chocolade met noten met Port 

Een Ruby Port is een zoete rode wijn die goed samengaat met de romigheid van melkchocolade en de noten. Het zoete en fruitige karakter van de wijn vormt een mooie aanvulling op de chocolade en versterkt de smaak van de noten. Een Tawny Port is een andere optie als je liever een iets drogere wijn hebt. Het heeft nog steeds wat zoetheid en notige tonen die goed passen bij de chocolade en noten.

❤️ Onze Coupe de Coeur: 
Graham's, Graham's Fine Tawny Port
❤️ Onze Coupe de Coeur: 
Graham's, Graham's Fine Ruby Port

Chocolade met karamel & Port


Chocolade met karamel is een perfect huwelijk van zoetigheden. Het vraagt om een wijn die even zoet en krachtig is, zoals een goede port. De diepe, rijke smaak van een vintage port past perfect bij de zoetheid van de karamel en de chocolade, en creëert een decadente smaakbeleving.

❤️ Onze Coupe de Coeur: 
Graham's, Graham's Port Late Bottled Vintage 

Of je nu een liefhebber bent van melkchocolade, pure chocolade, witte chocolade of chocolade met noten, er is altijd een wijn die bij je favoriete lekkernij past. Experimenteer met verschillende combinaties en ontdek je eigen persoonlijke favorieten. Geniet van de magische harmonie tussen wijn en chocolade en laat je verrassen door deze hemelse duo's. Santé!


Gerelateerde producten

  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80