Maak de paastafel op zijn paasbest!

Pasen is niet alleen een tijd van vernieuwing en viering, maar ook een uitgelezen moment om te genieten van bijzondere wijn-spijs combinaties die de lente inluiden. We lichten 6 fantastische wijnen uit, elk met hun eigen karakter die perfect passen bij de paastafel. Van levendige tonen van witte wijnen tot de diepe, complexe smaken van een rode wijn. Elke combinatie is zorgvuldig gekozen om jouw tafel op zijn paasbest te zetten!

1. Jean-Paul Daumen Mediterranée Rouge

Creëer diepte met deze soepele rode wijn in combinatie met gegrilde lamsrack in kruidenkorst. Een perfecte combinatie van volle, rijke smaken. De wijn vult het sappige, kruidige lam op onnavolgbare wijze aan. De specerijen in de wijn komen mooi tot zijn recht in de kruidenkorst 


2. Alta Alella Parvus Chardonnay

Dit is een biologische, elegante, frisse wijn met tonen van citrus en tropisch fruit. Deze Chardonnay is ideaal naast een zacht geroosterde zeebaars met een citroen-botersaus. Een mooie mineraliteit en fruitige aroma's passen mooi bij de rijkdom van de saus, terwijl de verfijnde smaken van de zeebaars perfect worden versterkt. Een combinatie die zorgt voor een lichte, verfrissende paasmaaltijd. 


3. Château Ollieux Romanis Petit Fantet d'Hippolyte Rouge

Serveer deze robuuste wijn bij een klassieke lamsstoofpot met rozemarijn en knoflook. De rijke, aardse smaken van het lam vullen de donkere bessen en kruidige noten van de wijn aan. Dit zorgt voor een paasmaaltijd die verfijnd is. 


4. Baglio Diar, Fantasia Zibibbo

Een aromatische wijn die barst van florale en fruitige tonen. Combineer deze frisse wijn met een luchtige citroen-meringuetaart. De frisheid van de citroen balanceert de zoetheid van de wijn, terwijl de meringue een hemelse match vormt met de subtiele bubbels. Een verfrissend en feestelijk dessert dat de afsluiting van je paasmaaltijd naar een hoger niveau tilt. 


5. Loxarel, A Pèl Ancestral

Vier Pasen met deze mousserende natuurwijn, die verrast met zijn frisse, levendige smaken. Ideaal naast charcuterie en lokale kazen. De complexiteit van de wijn heeft een prachtige aanvulling op de smaken van de verschillende kazen. Een ongedwongen, feestelijke combinatie die het samenzijn en de lente viert.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80