Alta Alella, PARVUS Chardonnay

Een goudgele wijn met een zeer aromatisch profiel. Tropisch fruit (banaan, mango, papaja, perzik) gemengd met witte bloemen en subtiele noten van de houtrijping. In de mond rond en romig met nog steeds de kernmerkende fijne chardonnay-zuren. Mooi in balans.

Lees meer

8.5
Alta Alella, PARVUS Chardonnay

14.50

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
8.5

Omschrijving

Alta Alella, opgericht in 1991, is een familiebedrijf met een sterke toewijding aan biologische wijnbouw en respect voor de natuur. Ze produceren een onderscheidend assortiment van Cava's, witte en rode wijnen, waarbij elke wijn de unieke kenmerken van hun bodem en oogstjaar weerspiegelt. Dankzij het zorgvuldig handmatig plukken van de druiven, de persoonlijke aandacht voor elke wijnstok en de toepassing van micro-vinificatie creëren ze een scala aan authentieke wijnen, met in sommige seizoenen tot wel vijftig verschillende blends.

De wijngaarden van Alta Alella, gelegen op hoogtes van 100 tot 250 meter boven zeeniveau en op slechts twee kilometer van de Middellandse Zee, gedijen op de unieke Sauló-bodem. Deze zure, witte granietzandbodem heeft een lage kalksteen- en organische stofinhoud en zorgt voor een goede natuurlijke waterafvoer. Verken de wijnen en ervaar in elke fles de essentie van het landschap.

Details

Bodemsoort: Zanderig graniet
Drinkbaar vanaf: 2023
Formaat: Fles (75 cl)
Houdbaar t/m: 2026
Type wijn: Witte Wijn
Land: Spanje
Regio: Catalunya
Substreek: Alella
Landbouw: Gecertificeerd biologisch
Smaak: Intens en Aromatisch
Jaargang: 2022
Druivensoort met percentage: Chardonnay 100%
Alcohol: 13
Oogst: Handmatig
Vinificatie: Fermentatie op Frans eiken, korte rijping op nieuwe barriques.

Scores

8.5
Harold Hamersma Alella. Fascinerend met lokale druiven (zie rood, wit en mousserend) en ook opvallend goed met de internationale inbreng vanuit de chardonnayhoek. 

Laat zich overigens niet simpel in de hoek zetten bij nieuwe wereldtypes en wenst evenmin vergeleken worden met de modelletjes uit oorsprong-regio Bourgogne. Kortom, eigenzinnig karakter. Vlecht niet al te tropisch fruit door een bosje gedroogde kruiderij van verschillend pluimage, ziet zuren en mineralen glinsteren en kraakt links en rechts een nootje dat dankzij een eikenopvoeding zijn plek in het werkje heeft gevonden. 
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80