Wijnadvies voor jouw Kerstdiner van dé Master Sommelier van Nederland: Laurent Richet

Wijnadvies voor jouw Kerstdiner van dé Master Sommelier van Nederland: Laurent Richet

Het is bijna kerst en dat betekent dat het tijd is om na te denken over wat je op tafel gaat zetten tijdens het feestelijke diner. Heb je nog inspiratie nodig voor je kerstmenu? Dan hebben wij de oplossing voor je! We hebben de klassieke kerstgerechten op een rijtje gezet en Laurent Richet heeft hierbij de meest passende en mooiste wijnen uit ons assortiment bij uitgekozen.
Heb je wel al een idee wat je gaat eten, maar nog niet wat je gaat schenken? Dan kun je ook jouw kerstmenu naar ons opsturen: marketing@debruijninwijnen.nl en Laurent Richet MS, de Master Sommelier van Nederland, zal persoonlijk de perfecte wijnen uit ons assortiment selecteren om jouw kerstdiner naar een hoger niveau te tillen.

1. Garnalencocktail

2. Runder carpaccio

  • Dungesneden plakjes mals rundvlees, besprenkeld met olijfolie, citroensap, rucola, Parmezaanse kaas en pijnboompitten.
  • Wijnsuggestie: De subtiele smaken van de carpaccio wordt versterkt door de elegante Rosé van Bernardus. Houd je meer van een rode wijn? Dan is de Nedda Nedro d'Avola van Baglio Diar een prachtige keus, omdat deze wijn heldere fruitigheid en een frisse zuurgraad heeft.

3. Stoofschotel

  • Een heerlijke stoofschotel met mals vlees, groenten en kruiden, geserveerd met aardappelpuree of rijst.
  • Wijnsuggestie: Neem hierbij een volle, rode wijn zoals de Laltre van Lagravera uit Lleida, Spanje. Houd je meer van een Italiaanse wijn? Dan is de Amarone della Valpolicella van Musella een perfecte Italiaanse optie!

4. Biefstuk

  • Sappige biefstuk met een keuze uit sauzen zoals champignonroomsaus of rode wijnsaus.
  • Wijnsuggestie: Voor biefstuk met champignonroomsaus is een wijn met goede body en structuur nodig. De "The Steps" van Château Puynard is hier de geschikte wijn voor.
  • Ga je voor de rode wijnsaus? Dan is de Château Meyney hier de juiste partner voor, vanwege haar complexiteit en karakter.

5. Rollade

6. Beef Wellington

  • Een klassiek hoofdgerecht gemaakt van mals rundvlees omhuld met champignon duxelles en bladerdeeg, gebakken tot in de perfectie.
  • Wijnsuggestie: Bij dit gerecht is een wijn met rijke smaken belangrijk om de textuur aan te vullen. De Château Le Pape heeft genoeg body en structuur om dit gerecht aan te vullen.
  • De Cuvée Les ormeaux is naast de Château Le Pape een goede tweede optie om de textuur van dit gerecht aan te vullen.

7. Gebraden kalkoen

  • Traditionele gebraden kalkoen met vulling en cranberrysaus.
  • Wijnsuggestie: Met haar frisse zuren en rode fruitaroma's, is de Valpolicella Superiore van Musella de ideale partner voor gebraden kalkoen. Als tweede optie is de Côtes-du-Rhône van Jean-Paul Daumen een goede balans tussen fruitigheid en kruidigheid, wat goed aansluit bij de cranberry saus.

  • 8. Kip
  • Gegrilde kipfilet met een romige saus naar keuze, bijvoorbeeld citroenboter of tandoori.
  • Wijnsuggestie: Voor gegrilde kipfilet met citroen-botersaus is de witte wijn Louis van Domaine des Hautes Terres een mooie toevoeging. Deze wijn heeft een mooie balans tussen fruitige en boterachtige tonen wat weer goed bij de saus én kip past.
  • Voor kip met tandoori saus wordt de rode wijn Couvent des Thorins van Château du Moulin-à-Vent aangeraden. Met haar lichte, fruitige karakter past deze wijn mooi bij de tandoori saus.

9. Hert

  • Geroosterd hertenbiefstuk met een rode wijnsaus en seizoensgroenten.
  • Wijnsuggestie: Een Toscaanse wijn met tonen van rood fruit en kruiden bij hertenbiefstuk is een fantastische combinatie. De Amor Costante van Gianni Brunelli is een ware elegantie bij hertenbiefstuk.
  • De Château de la Commanderie is naast de Amor Costante ook een hele mooie wijn om te combineren met rood vlees, zoals hertenbiefstuk, door haar aroma's van donker fruit.

10. Stoofperen

  • Zoete, rode stoofperen geserveerd met een beetje van hun kookvocht.
  • Wijnsuggestie: Een zoete dessert wijn past heerlijk bij dit zoete dessert. De Gaston Phoebus Doux heeft smaken van exotisch fruit en honing, wat goed past bij de zoetheid van de stoofperen.
  • Sluit het diner feestelijk af met stoofperen en de Nyetimber Cuvee Chérie. De verfrissende elementen van deze mousserende wijn accentueren de smaken van de stoofperen.

11. Tiramisu

  • Een klassiek Italiaans dessert met lagen koffie gedrenkte lange vingers en mascarponecrème, bestrooid met cacaopoeder.
  • Wijnsuggestie: kies bij de tiramisu de Muscat de Rivesaltes van Château de Louriga. Met haar fruitige en bloemige karakter past deze wijn mooi bij lichte koffie- en cacaosmaken in de tiramisu.
  • Daarnaast is de Gratavinum een prachtige wijn bij een klassiek dessert zoals tiramisu. Haar zoete karakter en fruitigheid sluiten mooi aan bij de tiramisu en een halve fles kan handig zijn als je niet te veel wijn wilt schenken.

Laat ons weten wat jouw kerstdinerplannen zijn, en Laurent Richet MS zal ervoor zorgen dat de wijnen perfect aansluiten bij jouw gerechten. Zo wordt jouw kerstmaal een onvergetelijke culinaire ervaring.

  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80