Christoph Edelbauer, Zweigelt

Deze wijn wordt gemaakt van druiven van de wijngaard "Haasel", die ’s ochtends vroeg al de eerste zonnestralen ontvangt. Dit resulteert dan ook in een intense wijn met aroma’s van zwarte bessen en pruimencompote, licht florale tonen en een hint van tabak en kruidnagel. Krachtig maar toch verleidelijk. De wijn rijpt 12 maanden in vaten van 500 liter.

Lees meer

9+
Christoph Edelbauer, Zweigelt

26.40

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
9+

Omschrijving

Christoph Edelbauer maakt sinds 2003 wijn in de regio Langenlois, midden in Kamptal. De Donau en de bossen zorgen ervoor dat de temperatuur hier niet te hoog wordt. De druiven worden volledig rijp dankzij het lange groeiseizoen en de koele nachten zorgen voor expressieve aroma's en frisheid. Het landschap van Langenlois is heuvelachtig en de bodem bestaat uit gneiss met daar bovenop een laag vruchtbare löss- en leemgrond. Deze bodem en dit klimaat vormen het perfecte terroir voor de kenmerkende witte wijnen uit Oostenrijk.

Duurzaamheid staat bij Edelbauer hoog in het vaandel, hij doet alles in harmonie met de natuur. Het Weingut werkt geheel biologisch en hecht veel waarde aan de bodem en de biodiversiteit in de wijngaarden. Ze produceren zelf compost waarmee ze hun planten voeden en de kelders worden op milieuvriendelijke wijze gekoeld. Daarnaast gebruiken ze in al hun bedrijfsprocessen zo min mogelijk materialen. Zo hebben de flessen geen etiket, maar is de tekst er met zeefdruk opgezet. De 12 hectare wijngaarden liggen op hellingen en dragen de namen Neuberg, Spiegel, Haasel, Steinhaus en Käfertal. 65% is beplant met witte druiven. Niet alleen de klassieke Kamptal-variëteiten Grüner Veltliner en Riesling staan aangeplant, maar ook Chardonnay en de blauwe druiven Zweigelt en Pinot Noir. De opbrengsten worden laag gehouden om wijnen van de hoogst mogelijke kwaliteit te maken.

Ian Cauble, Master Sommelier schrijft dan ook het volgende: "Weingut Christoph Edelbauer is the complete package: Topflight terroir, an exceptionally charismatic winemaker, gorgeously designed bottles and of course, wines of undeniable pedigree and character. It's no surprise that these are some of the hottest wines in Austria".

Details

Type wijn: Rode Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Oostenrijk
Druivensoort met percentage: Zweigelt 100%
Regio: Niederösterreich
Substreek: Niederösterreich
Smaak: Zwart Fruit en Rijk
Jaargang: 2020
Landbouw: Gecertificeerd biologisch
Alcohol: 13,5
Drinkbaar vanaf: 2022
Houdbaar t/m: 2027
Oogst: Handmatig

Scores

9+
Harold Hamersma
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80