Italo Cescon, Il Tralcetto Pinot Noir

Een verfijnde en elegante neus met aroma’s van rood fruit en kruidige en florale invloeden. Rijk en vol, maar met tevens een zeer aangename frisheid en een subtiel ziltig mineraal karakter. Harmonieus en met een royale afdronk. De wijn rijpt 6 maanden in cementen tanks en na botteling nog 3 maanden in de fles.

Lees meer

9
Italo Cescon, Il Tralcetto Pinot Noir

15.20

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
9

Omschrijving

Met trots presenteren wij u dit wijnhuis uit Veneto, Noord-Italië. Dit familiehuis bestaat sinds 1957, toen Italo Cescon in San Polo di Piave een knus en klein wijnhuis genaamd Enoteca di Italo Cescon oprichtte, waar gasten zich thuis voelden. Het jaar 1966 vonden ze in Roncadelle een nieuw thuis voor hun wijnen. 

In 1964 wonnen ze hun eerste gouden medaille met een wijn van druiven van een van de oudste wijnstokken van het huis. In 1980 werd het domein uitgebreid met wijngaard "La Cesura". Momenteel wordt Italo Cescon geleid door de derde generatie: Gloria, Graziella en Domenico. In 2005 sloten zij zich aan bij onderzoeksgroep "Organic Wine Project", "a choice of love and respect to have a better tomorrow". 

Sindsdien plukken zij letterlijk de vruchten van biologische landbouw. Hun wijngaarden staan op de beroemde caranto-bodem, die zorgt voor een subtiele hartigheid in hun onderscheidende Pinot Grigio's. Italo Cescon staat bekend om het stukje wijnstok dat hun flessen siert, "il tralcetto". Hiervoor gebruiken ze gesnoeide takken, die ze handmatig aan de flessen bevestigen. Hun wijn "MADRE" is in 2020 beloond met de maximale 3 glaasjes door Italiaanse wijngids Gambero Rosso.

Details

Type wijn: Rode Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Italië
Druivensoort met percentage: Pinot Noir 100%
Regio: Veneto
Smaak: Rood Fruit en Fluweel Zacht
Jaargang: 2022
Landbouw: Duurzaam
Alcohol: 12,5
Drinkbaar vanaf: 2023
Houdbaar t/m: 2026

Scores

9
Harold Hamersma Domein van bijzonder driemaal wit (pinot grigio, chardonnay en manzoni bianco) en kek rood. Opgewekte pinot noir. Koel van karakter. Bergpruimen, kleine kersen, goede bitters, kordate zuren, lichtvoetigheid en een vrijuit wapperend handje bergkruiden. De jury van Decanter World Wine Awards noteerde 90 punten. We zien geen reden om achter te blijven. Helemaal als we ook de prijs in ogenschouw nemen.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80