Nyetimber, Cuvee 1086 Rosé 2010 GB

De 1086 Rosé 2010 van Nyetimber: ‘a wine of extraordinary character and grace’. Het is de fijnste expressie van rosé die dit wijnhuis voortbrengt. Deze cuvée wordt, net als de 1086 Prestige Cuvee 2010, enkel gemaakt in uitzonderlijk goede jaren. 2010 kende een relatief droog voorjaar in West Sussex, gevolgd door een periode met meer neerslag in de nazomer. Desondanks waren dit de perfecte condities om de druiven langzaam en gelijkmatig te laten rijpen, resulterend in verfijnde aroma’s in de druiven. De 2010 Rosé is een zijdezachte en elegante wijn met een mooie medium-volle body. Dit resulteert in stuivende, bloemige aroma’s, pure expressie van rood fruit en cassis en een zeer verfijnde mousse. Een cuvée waarin Pinot Noir domineert (75%) en feilloos wordt aangevuld met Chardonnay. Komt het beste tot zijn recht in combinatie met visgerechten als zalm, krab en langoustine of met vleesgerechten als kip of eend. Deze fles zit in een mooie geschenkdoos.

Lees meer

Niet voor export

91+
92
93
Nyetimber, Cuvee 1086 Rosé 2010 GB

250.00

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Niet voor export

91+
92
93

Omschrijving

Dit Engelse wijnhuis is al ruim 30 jaar een groot pionier op het gebied van Engelse mousserende wijnen. Gelegen in Sussex, ten zuiden van Londen, was destijds het eerste Engelse wijnhuis dat mousserende wijn maakte met als doel te concurreren met de beste mousserende wijnen ter wereld. De geschiedenis van het huis Nyetimber gaat terug naar 1086, waarin de Nitimbreha-vallei genoemd werd in het Domesday Book. Er wordt aangenomen dat de naam Nitimbreha verwijst naar een nieuw houten huis of mogelijk naar een kleine houtplantage. Ruim 900 jaar later, in 1988, werden de eerste wijnstokken aangeplant op het Estate. Er staan drie klassieke druivenrassen aangeplant die we eveneens in de Champagnestreek terugvinden: Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay. 

De wijngaarden zijn te vergelijken met ’s werelds beste wijngaarden voor mousserende wijn. De bodems vertonen veel overeenkomsten met die in de Champagnestreek: ze zijn erg kalkrijk en bevatten onder andere groen, maritiem zandsteen. Het relatief koele klimaat zorgt voor een langzame maar optimale rijping van de druiven met behoud van frisse zuren die onder andere zorgen voor finesse en complexiteit. 

Sinds 2006 is Eric Heerma de eigenaar van Nyetimber. Samen met hoofd wijnmaker Cherie Spriggs en haar man Brad Greatrix delen ze de zelfde visie op het maken van de beste Engelse mousserende wijnen. Alle wijnen van Nyetimber worden volgens de traditionele methode gemaakt, waarbij de tweede vergisting op de fles plaatsvindt. Elk perceel wordt apart gevinifieerd en elke cuvée rijpt geruime tijd op de lies. Een wijnhuis dat absolute topwijnen voortbrengt die in geen enkel opzicht onderdoen voor de grootste mousserende wijnen ter wereld. Een ware ontdekking !

Details

Type wijn: Champagne - Mousserend
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Groot-Britannië
Druivensoort met percentage: Chardonnay 25%, Pinot Noir 75%
Regio: West Sussex
Smaak: Intens en Romig
Jaargang: 2010
Alcohol: 12
Drinkbaar vanaf: 2021
Houdbaar t/m: 2025
Oogst: Handmatig
Restsuikers: 8 g/l
Zuurtegraad: 7,5 g/l

Scores

91+
Robert Parker
92
Vinous
93
Decanter
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80