Poderi e Cantine Oddero, Barolo Villero Magnum

Villero is een wijngaard van 0,8 hectare in Castiglione Falletto met wijnstokken van 53 jaar oud. De bodem bevat meer klei en kalksteen dan die van Rocche di Castiglione, in hetzelfde dorp. wijn is stevig en rond met een complex smaakpalet dat rijk is aan florale tonen, rijp kersenfruit, cacao, een vleugje kaneel en tonen van laurier. Een aromatisch, maar zeer gebalanceerd en klassiek Barolo-profiel. Een aangenaam stevige tanninestructuur en een mooie finale met een delicaat zoetige ondertoon. De wijn rijpt gedurende 30 maanden in eikenhouten vaten van 40hL, waarna nog één jaar op fles.

Lees meer

1,5 liter
95
95
Poderi e Cantine Oddero, Barolo Villero Magnum

290.00

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
1,5 liter
95
95

Omschrijving

De kelders van Oddero liggen in Frazione Santa Maria di La Morra, op terrassen met prachtig uitzicht over de heuvels van de Langhe. Het land, het terroir, de diepe wortels van de wijnstokken maar vooral de diepe wortels van de familie brengen ware meesterwerken voort. Oddero heeft een geschiedenis die met zekerheid herleid kan worden tot het jaar 1794. Tegenwoordig is de 7e generatie van de familie alweer werkzaam op het wijngoed. Isabella en Pietro, nicht en zoon van Mariacristina en haar vader Giacomo Oddero, zijn de dragende krachten van Oddero. 

Ieder met hun eigen taak, specialisme en waarde. Ze vertegenwoordigen een drieluik van verleden, heden en toekomst. Er zijn negen verschillende wijngaarden waar nebbiolo is aangeplant. 5 daarvan liggen in La Morra, het hart van de streek Barolo. De wijngaard Brunate is hier de echte uitblinker. Daarnaast liggen er 3 wijngaarden in Castiglione Falleto, waar Villero een niet te onderschatten cru vormt. De bodems hebben een sedimentaire en marien-alluviale oorsprong en zijn meer dan 7 miljoen jaar geleden ontstaan door terugtrekking van wateren van de Po-zee. Er zijn hier zeer veel diverse typen bodems, die alle bestaan uit een compositie van klei-kalksteen, mergel en zand.

Details

Type wijn: Rode Wijn
Formaat: Magnum (1,5 liter)
Land: Italië
Druivensoort met percentage: Nebbiolo 100%
Regio: Piemonte
Substreek: Barolo
Smaak: Kruidig en Intens
Jaargang: 2020
Alcohol: 14,5
Drinkbaar vanaf: 2026
Houdbaar t/m: 2045
Oogst: Handmatig

Scores

95
Robert Parker Showing more tobacco, leather, cranberry and freshly-tilled soil, this is a bolder style of Nebbiolo. The Oddero 2020 Barolo Villero has an interlude of sweet cherry and plump fruit, but then it veers toward tart fruit flavors followed by fine powdery tannins. Smoothness is a theme that continues throughout. It ages in large French oak casks and spends six months in cement vat to better integrate. Production is 6,000 bottles.
95
Vinous The 2020 Barolo Villero offers up blue fruit, lavender, spice, mint, new leather and grilled herbs. Brisk acids and veins of tannin confer freshness. It will be interesting to see if the 2020 softens in bottle. Today, it is decidedly nervous. Even so, the Villero has real palate presence and notable explosive energy.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80