Estévez Bodegas y Viñedos, Versos de Valtuille de Abajo Vino de Villa

De Vino de Villa is een blend van Mencía-druiven van verschillende Single Vineyards uit Valtuille. Deze wijngaarden zijn gemiddeld maar liefst 90 jaar oud. De vinificatie vindt plaats in grote foeders van Frans eiken en vervolgens rijpt de wijn op kleinere vaten van 225 en 500 liter. In de neus rijp zwart fruit, kersen, specerijen en een beetje toast. In de mond zacht, de houtrijping is mooi geïntegreerd en subtiel aanwezig.

Lees meer

92+
9
Estévez Bodegas y Viñedos, Versos de Valtuille de Abajo Vino de Villa

16.00

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
92+
9

Omschrijving

De Estévez-familie verzorgt al generaties lang wijngaarden in het prachtige wijnbouwgebied van Valtuille de Abajo, een klein gebied in Villafranca del Bierzo. Met behulp van de nieuwste technologieën streven ze ernaar om karaktervolle wijnen te maken, waarbij ze gebruikmaken van stokken die vaak al honderden jaren oud zijn.

De huidige eigenaar, Helios Estévez, is een bijzonder persoon met een opmerkelijke geschiedenis. Zijn overgrootvader, Ramón, verwierf stap voor stap de wijngaarden van geld dat hij verdiende in Brazilië. Helios’ vader, Antonio, werkte al op de wijngaard voordat hij tijdens de burgeroorlog verbannen werd. Deze wijngaard vormt nu het kloppende hart van de familiewijnmakerij.

In dit avontuur wordt Helios vergezeld door zijn vier kinderen, aan wie hij zijn liefde voor El Bierzo heeft doorgegeven. Sinds 2020 is César Márquez, een vooraanstaande wijnmaker en lid van de beroemde Pérez-familie uit Bierzo, toegetreden tot het team. Deze toevoeging van expertise verrijkt de wijnproductie en brengt een nieuwe dynamiek in  de eeuwenoude familietraditie van de Estévez-wijngaarden. Samen spannen ze zich in om voortreffelijke wijnen te creëren die de rijke geschiedenis en de unieke eigenschappen van het land weerspiegelen.

Details

Bodemsoort: Bodem met klei en zand op 500 meter hoogte, gem. 90 jaar oud.
Drinkbaar vanaf: 2023
Formaat: Fles (75 cl)
Houdbaar t/m: 2027
Type wijn: Rode Wijn
Land: Spanje
Regio: Bierzo
Substreek: Bierzo
Smaak: Licht en Fruitig
Jaargang: 2021
Druivensoort met percentage: Mencía 100%
Serveertemperatuur: 16-18°
Alcohol: 13,5
Oogst: Handmatig
Vinificatie: 4 tot 5 dagen maceratie op lage temperatuur op RVS. Na de fermentatie volgt rijping op grote houten tanks.

Scores

92+
Robert Parker The red village wine 2021 Valtuille de Abajo Vino de Villa was produced with grapes from Matalospardos, Villegas, Cabanelas, El Val and La Rata, all old vines with the classical Mencía field blend with Alicante Bouschet and other varieties. It fermented by plot in oak and stainless steel vats with some 15% full clusters and indigenous yeasts and matured in 225- and 500-liter oak barrels for one year. It has 13.2% alcohol and a medium-bodied palate with contained ripeness and good balance. All of these new wines have a very aromatic profile and elegant and complex aromas, here a mixture of flowers and orange peel, spicy but with unnoticeable oak. It's balanced, medium-bodied and harmonious. 11,000 bottles produced.
9
Harold Hamersma Bijzonder materiaal van een bijzondere bodega. 90 jaar oude mencíastokken, fermentatie in grote foeders van Frans eiken, rijping op kleiner hout: 225 en 500 liter. Cassiskracht, bolle bramen, rijp kersen en subtiele specerijen. Opvallende overeenkomst in alle wijnen van Estévez: weldadig rijpe tannines, fijne zuren, prachtige balans. 
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80